© Bart Van den Langenbergh

Vrouw krijgt slagen en stampen van partner: “Net kickbokstraining”

Turnhout

Een 32-jarige man uit Turnhout riskeert een voorwaardelijke straf van tien maanden omdat hij zijn ex-partner had geslagen en gestampt. “Het leek volgens een getuige of hij kickbokstraining aan het doen was op zijn vriendin”, zei de aanklager.

De relatie tussen K.C. en zijn vriendin liep volgens het Openbaar Ministerie al een hele tijd spaak. “De vrouw wilde eerst geen aangifte doen omdat ze hem nog graag zag, maar bij elk incident werd het geweld groter”, zei openbare aanklager Bo Piedfort op de rechtbank. “Op 5 juni getuigde een buurman dat hij had gezien dat C. een vrouw aan het slagen en het stampen was. Hij verklaarde dat het leek of de man kickbokstraining aan het geven was op zijn vriendin. De man heeft haar haren vastgepakt, op haar hoofd geslagen, tegen haar scheenbeen gestampt en haar keel even dichtgeknepen.”

Op 23 februari 2020 was er al een incident waarbij de vrouw met een bloedneus op straat stond. Volgens het parket beseft de man de ernst van de problematiek niet en probeert hij de rollen om te draaien. K.C. riskeert een gevangenisstraf van tien maanden met probatievoorwaarden, zoals een cursus agressiebeheersing.

Boeman

De verdediging beweerde dat het ging om wederzijdse feiten. “We hebben er moeite mee dat hij als boeman wordt afgeschilderd”, pleitte meester Lisa Nietvelt. “Hij heeft misschien een stamp uitgedeeld, maar van een wurging is er geen sprake. De relatie is intussen beëindigd.”

Vonnis op 23 november. (bvdl)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio