Dit kruis voor de overleden Maarten Vrints op de Schotensteenweg staat er al veertien jaar. 

Dit kruis voor de overleden Maarten Vrints op de Schotensteenweg staat er al veertien jaar. © RR

Wie nam het kruis van verongelukte Maarten weg op de Schotensteenweg?

Brecht -

Veertien jaar geleden, op 15 juni 2006, liet Maarten Vrints op 23-jarige leeftijd het leven bij een tragisch verkeersongeval op de Schotensteenweg in Brecht. Sindsdien staat er een kruis met hart en bloemen op de plaats, maar dat is sinds kort verdwenen. Zijn vader Joost is dringend op zoek naar het kruis.

“Het kruis is een belangrijke herinneringsplek voor ons. Maarten is net geen 24 jaar geworden en was de middelste van mijn drie fantastische zonen Pieter en Wouter. Het kruis staat er al sinds Maarten begraven is”, reageert zijn vader vol ongeloof. “Het heeft er veertien jaar gestaan. Het kruis werd al eens door iemand volledig omgedraaid en enige tijd daarna verdween het plots.”

Maarten Vrints werd net geen 24 jaar toen hij op 15 juni 2006 het leven liet.

Maarten Vrints werd net geen 24 jaar toen hij op 15 juni 2006 het leven liet. © RR

“Navraag door de Ouders van Verongelukte Kinderen bij zowel gemeente als provincie leert dat zij het niet hebben weggenomen. Zelfs bij de heraanleg van de Schotensteenweg in 2017 werd het kruis door de aannemer erg respectvol even weggenomen en na de heraanleg op dezelfde plaats teruggezet.”

“Is er iemand die weet waar het kruis zich op dit moment bevindt?” vraagt Joost Vrints zich nu af. Wie iets weet, kan terecht op de Facebookpagina Juisseppe Amigoss of via koersmachien@telenet.be.

(ella)

Facebook Juisseppe Amigoss, koersmachien@telenet.be
Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio