De leerlingen leerden hoe ze een telefoongesprek konden houden. 

De leerlingen leerden hoe ze een telefoongesprek konden houden. © rr

Leerling De Vinkjes belt winnaar wedstrijd van Dorpsdag op

Wuustwezel -

Tijdens de Dorpsdag organiseerde basisschool De Vinkjes een wedstrijd. Een leerling mocht nu de winnaar opbellen.

GO! Daltonschool De Vinkjes had een stand op de jaarlijkse Dorpsdag van Wuustwezel.

“We organiseerden een raadspel: Raad de totale leeftijd van alle collega’s”, vertelt directeur Rebecca Bosman. “Met het hele team spraken we de voorbijgangers aan om te komen raden.”

“De dag erna bekeek ik de 150 deelnameformulieren”, zegt secretaresse Marlies Van der Sande, die als enige op de hoogte was van het juiste antwoord. “Brett D’haenens raadde 864 jaar, het juiste antwoord was 866 jaar. Met alle collega’s doelen we niet enkel op de leerkrachten, maar ook het poetspersoneel, klusjesman, buschauffeur en administratief medewerker. Zo zien de mensen ook dat een school uit meer bestaat dan alleen leerkrachten. Iedere medewerker is een belangrijke schakel in een school.”

Taalvaardigheid

Vera Defraeije, leerkracht van Nestje 4 oefende het telefoongesprek in met haar leerlingen. “Dit kadert perfect in de doelen van mondelinge taalvaardigheid”, vertelt ze. “We oefenden om onszelf voor te stellen, het doel van het telefoongesprek te verduidelijken en om een afspraak te maken.” Brett kreeg een telefoontje van onze leerlingen met de uitnodiging om het familiepakket te komen ophalen. “Het was fijn om een leerling aan de lijn te hebben”, zegt Brett. “Hij sprak heel duidelijk, stelde zich goed voor en we kwamen snel tot een afspraak om het pakket op te halen. Het is fijn dat de leerlingen deze verantwoordelijkheid op zich konden nemen.”  (vw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio