In de Bruul was een bedrijf dinsdagochtend druk in de weer om de sfeerverlichting op te hangen. 

In de Bruul was een bedrijf dinsdagochtend druk in de weer om de sfeerverlichting op te hangen. ©  Sven Van Haezendonck

Eerste sfeerverlichting voor eindejaar in Mechelse straten hangt op

Mechelen -

De eerste sfeerverlichting voor de eindejaarsperiode in Mechelen is al opgehangen. Het bedrijf waar de stad een driejarig contract mee afsloot, is dinsdagochtend begonnen met de installatie. Op vrijdag 26 november tijdens Black Friday wordt ze aangestoken.

Nog tot vrijdag 5 november is een gespecialiseerd bedrijf druk in de weer om de feestelijke verlichting aan te brengen. Dat gebeurt stelselmatig, waardoor enkele winkelstraten en pleinen tijdelijk afgesloten zijn voor het verkeer.

Het zwaartepunt ligt dit weekend, op zondag 31 oktober. Van 5.30u tot 11u zijn technici met hoogtewerkers in de weer in de Hoogstraat en op de Korenmarkt. Door de afsluiting van die winkelas zijn ook de IJzerenleen en de Onze-Lieve-Vrouwestraat niet bereikbaar voor autoverkeer.

Hinder beperken

Daarna volgen de Onze-Lieve-Vrouwestraat (11 tot 13u), de Hanswijkstraat, de Graaf van Egmontstraat en Vijfhoek (13 tot 16u). De werken gebeuren in fases, om verkeershinder zo veel mogelijk te beperken. In andere winkelstraten in de binnenstad en in de deelgemeenten wordt de hinder zo miniem mogelijk gehouden.

Het bedrijf op dinsdag 2 november ook nog verlichting aan in de Adegemstraat. Mogelijk wordt de straat daarvoor korte tijd afgesloten. We proberen de echte traditionele kerstsfeer te brengen, door gebruik te maken van veel verlichte kerstbomen. Omdat veel mensen door corona vorig jaar niet van onze kerstsfeer konden genieten, hebben we geopteerd om in dezelfde stijl te werken als vorig jaar”, vertelt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.(svh)

MEER OVER Mobiliteit Mechelen