© FAROEK

Tot negen jaar cel voor gewapende overval op geldkoerier

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft dinsdag twee mannen veroordeeld voor de gewapende overval op een geldkoerier in Hoboken. Terwijl Larbi S. (51) het slachtoffer aanviel en daarbij zelfs een schot loste, ging Abdelhamid F. er met het geld vandoor. Achteraf werd ook nog een taxichauffeur gegijzeld. Ze kregen negen en zes jaar cel.

Bron: BELGA

De geldkoerier was op 15 oktober 2020 rond 17.15 uur de opbrengsten van de bingokasten gaan ophalen in een café aan de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken. Toen hij naar zijn wagen ging, werd hij door een man bedreigd met een pistool. De overvaller eiste het geld, het slachtoffer weigerde en werd geslagen met het vuurwapen. Tijdens het duw- en trekwerk ging het pistool af.

Het slachtoffer rende een nabijgelegen winkel binnen, gevolgd door de overvaller. Intussen raapte zijn kompaan de portefeuille van het slachtoffer op. Die was tijdens het gevecht op de grond gevallen en bevatte de 2.140 euro aan opbrengsten. In de winkel ging de schermutseling intussen verder. Uiteindelijk raapte de overvaller de papieren van het slachtoffer op en verliet hij de winkel terwijl hij met zijn wapen naar de omstaanders zwaaide.

De man stapte vervolgens in een taxi die iets verderop stond te wachten, zette zijn pistool tegen het hoofd van de chauffeur en eiste dat hij hem naar Brussel bracht. Zijn kompaan was na de overval richting de tramhalte Schoonselhof gewandeld.

Telefonieonderzoek leidde de speurders naar beklaagden Larbi S., de overvaller met het wapen, en Abdelhamid F. Beide hebben al een beladen strafrechtelijk verleden. blg

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio