Dochter Lampje van de vuurtorenwachter beleeft een stormachtig avontuur. 

Dochter Lampje van de vuurtorenwachter beleeft een stormachtig avontuur. © Phile Deprez

Prijswinnend jeugdtheater ‘Lampje’ doet enkel de Werft aan

Geel -

Het Geelse cultuurcentrum de Werft programmeert op 10 november de kindervoorstelling Lampje, als enige in Vlaanderen. Dat is best verwonderlijk, want zowel het kinderboek als de theaterversie is erg succesvol.

Hans Otten

In haar kinderboek Lampje vertelt de Nederlandse auteur Annet Schaap het stormachtige avontuur van de gelijknamige dochter van de vuurtorenwachter. Het boek won in 2018 de Gouden Griffel, een jaar later maakte Moniek Merkx er een theaterbewerking van. De voorstellingen van Maas Theater en Dans zijn sindsdien in Nederland bijna overal uitverkocht en leverden vorig jaar de Podiumkidsprijs op. Na de corona-onderbreking hervat de zegemars. Het mag dan een beetje verwonderen dat de voorstelling in Vlaanderen enkel in Geel te zien is.

“Ik las het boek Lampje in het najaar van 2018 toen het net de Gouden Griffel had gewonnen”, legt programmator Imke Vannuffelen van de Werft uit. “Toen ik vernam dat er een theaterproductie van werd gemaakt, wilde ik die meteen prospecteren. In februari 2020 zat ik in een schouwburg, afgeladen vol met kinderen en hun ouders. Ondanks een voorstelling van bijna anderhalf uur kon je de concentratie en het genot van de toeschouwers voelen. Het verhaal volgt het boek heel trouw, de decors spreken tot de verbeelding en er zit veel muziek in met sterke teksten.”

De familievoorstelling Lampje speelt op woensdag 10 november om 19.30u in de Werft. Het cultuurcentrum verloot een exemplaar van het boek onder kinderen van 8 tot 15 jaar die voor 8 november een tekening rond Lampje insturen.

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio