©  REUTERS

DISCUSSIE. Moet de overheid de mogelijkheid krijgen om vaccin-weigeraars rechtstreeks te contacteren? Dit zeggen onze lezers

Met zo’n 70.000 zijn ze vandaag, de inwoners van de stad Antwerpen die nog geen vaccin hebben laten zetten. Wie zijn ze, en waarom doen ze dat (nog altijd) niet?

LEES OOK: Wie zijn de 70.000 niet-gevaccineerde volwassenen in Antwerpen?

“Een echte oplossing is ons toelaten om contact op te nemen met de niet-gevaccineerden. Individuele benadering werkt het best: luisteren naar de vragen, antwoorden geven en zo overtuigen”, zegt populatiemanager Stefaan Van der Borght.

“Op dit moment mogen alleen huisartsen dat doen, maar die zijn te druk bevraagd. Als ook dat niet lukt, kunnen we nadenken over verplichting. Maar dan in de eerste plaats daar waar niet-gevaccineerden een gevaar vormen voor anderen of voor de volksgezondheid in het algemeen.”

Moet de overheid de mogelijkheid krijgen om niet-gevaccineerde mensen individueel te contacteren? Begrijp jij dat dit nog niet kan? En zou dit volgens jou inderdaad dé oplossing zijn? Wij vroegen dit aan onze lezers. Lees hieronder een greep van de reacties.