De begraafplaats in Postel. 

De begraafplaats in Postel. © rr

Begraafplaats Postel krijgt parking, streekeigen groen en verharde wandelpaden

Mol -

Een aannemer start op 10 november met verfraaiingswerken op de begraafplaats van Postel. Een verhard pad en een parking moeten de toegankelijkheid verbeteren.

Het verharde pad loopt over de hele lengte van de begraafplaats. De parking heeft voorbehouden plaatsen voor personen met een beperking en fietsenrekken. Voor de verfraaiingswerken zijn er geen ontgravingen of verplaatsingen van graven nodig. De begraafplaats blijft tijdens de werken maximaal bereikbaar. Alleen tijdens het rooien van bomen sluit de aannemer de toegang tijdelijk af voor de veiligheid.

Alle buurtbewoners worden op de hoogte gesteld via een brief in de bus. De aannemer start meteen met het rooien van de bomen, waardoor de begraafplaats enkel in de eerste fase af en toe afgesloten zal zijn. Extra zitbanken en een watertappunt zorgen ervoor dat iedereen op tijd een rustpauze kan inlassen.

Om de begraafplaats te verfraaien, kiest de groendienst voor nieuwe streekeigen groenaanplant en zaaien ze een gras- en klavermengsel. (mto)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio