Op de Jubellaan moeten fietsers naar de Coloma- en de Europalaan omrijden via het nieuwe traject in de Stenenmolenstraat. 

Op de Jubellaan moeten fietsers naar de Coloma- en de Europalaan omrijden via het nieuwe traject in de Stenenmolenstraat. ©  Mechelen in Beweging

Fietsers moeten wekenlang omrijden voor aansluiting tangent op Jubellaan

Mechelen -

Al zeker tot december moeten fietsers omrijden in de buurt van de nieuwe tangent en de Jubellaan in Mechelen-Zuid. Om de tangent aan te sluiten op de Jubellaan zijn er op dat kruispunt ingrijpende werken nodig.

Sven Van Haezendonck

In het voorjaar van 2022 moet de nieuwe verbindingsweg tussen de Brusselsesteenweg (N1) en het Douaneplein (N15) klaar zijn. Vanaf 26 oktober loopt er een nieuwe fase die niet te voorkomen hinder met zich meebrengt. Het bestaande wegdek wordt er uitgebroken. Daardoor is er minder vrije ruimte beschikbaar om al het verkeer te laten passeren.

“Omdat er voor de busdiensten geen alternatief mogelijk is, moet de rijbaan in beide richtingen open blijven. Voor fietsers en voetgangers blijft er dan een beperkte strook over. Hen in beide richtingen op een veilige manier langs de werfzone loodsen, is niet mogelijk”, vertelt Rudy Van Camp, woordvoerder van Mechelen in Beweging.

Daarom is er voor fietsers een nieuwe route uitgewerkt. Tussen het kruispunt van de Europa- met de Postzegellaan en het kruispunt van de Coloma- met de Jubellaan moeten zij een omleiding volgen. Die loopt via het recent opengestelde nieuwe traject in de Stenenmolenstraat. “Fietsers kunnen er gebruikmaken van het nieuwe vier meter brede fietspad en de tunnel onder de Jubellaan. Wij zorgen voor aangepaste signalisatie”, legt Van Camp uit.

MEER OVER Mobiliteit Mechelen