Minderjarige probeert apotheek te overvallen, maar apotheker stuurt hem wandelen

Putte

De politie heeft vrijdagavond een minderjarige opgepakt die even voordien geprobeerd had om een apotheek op de Mechelbaan in Putte te overvallen.

“De man was binnengestapt in de apotheek en hield zijn hand in zijn jaszak om de indruk te creëren dat hij een wapen bij zich had. Hij vroeg naar geld, medicijnen en water, maar de apothekeres slaagde erin om de man met een list naar buiten te lokken en de deur achter hem dicht te gooien. Daarop sloeg de jonge kerel op de vlucht”, zegt Lies Verreet van de lokale politie Bodukap.

De politie werd op de hoogte gebracht en kon in de ruime omgeving van de apotheek een verdachte arresteren. De tiener, een man uit Putte, bekende de feiten tijdens zijn verhoor.

Bijna gelijktijdig merkte de politie op Facebook een bericht op van een vrouw die dezelfde avond zou zijn afgedreigd door een jongeman. De verdachte zou de haak van een verfborstel hebben gebruikt als wapen. Meer dan waarschijnlijk ging het om dezelfde dader. De jeugdrechter legde de minderjarige ondertussen een maatregel op. De recherche van politiezone Bodukap onderzoekt de feiten verder. tdkMEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio