In het winkelcentrum wordt druk gebouwd aan het huis waar Sinterklaas een maand lang zal verblijven. Hopelijk mag hij dit jaar wél bezoek ontvangen.  

In het winkelcentrum wordt druk gebouwd aan het huis waar Sinterklaas een maand lang zal verblijven. Hopelijk mag hij dit jaar wél bezoek ontvangen.  © RR

Sint wijzigt reisplannen voorlopig niet: feestelijke intrede reeds voorzien op 2 november

Wijnegem -

De Sint komt dit jaar opnieuw met de boot naar Wijnegem, dat traditioneel erg vroeg in het reisschema zit van de kindervriend. Al op dinsdag 2 november, ruim een maand voor hij aan de slag gaat op de Vlaamse daken, zal hij omstreeks 13.30u de gemeente binnenvaren via het Albertkanaal.

Nadat het hoog bezoek uit Spanje is aangemeerd ter hoogte van het basketbalpleintje (hoek Schoolstraat - Lange Kruisweg) vertrekt de Sint met paard en koets naar het Marktplein van Wijnegem. Dat wordt volledig omgetoverd tot speelparadijs. Alle kinderen zijn al welkom aan het kanaal om Sinterklaas te verwelkomen en hem vervolgens in stoet te volgen tot op het Marktplein.

Sinthuis

 

 © RR

Maar daarmee is het feest niet gedaan. Het management van het shoppingcenter breit er nog een vervolg aan. “Vorig jaar konden de bezoekers reeds een stukje van ons imposante Sinthuis bewonderen, maar dat bleef vervolgens jammer genoeg onbewoond omwille van corona”, vertelt Wijnegem-woordvoerder Zsofi Horvath. “Dit jaar zal het huis maar liefst vier keer zo groot worden. De brave kindjes kunnen het huis binnenin ontdekken en meteen een bezoekje brengen aan de Sint.”

Sinterklaas gaat in het winkelcentrum op zoek naar hulppietjes. Wie zich geroepen voelt, zal eerst via het interactieve Pietenparcours moeten bewijzen dat hij of zij kan klauteren, cadeautjes moeiteloos in de schoorsteen kan werpen en het balanceren op de daken volledig onder de knie heeft. Wie het parcours zonder problemen aflegt, is geslaagd en kan een bezoekje brengen aan de Sint in het gloednieuwe Sinthuis. Hier worden de kinderen ondergedompeld in de wondere wereld van de Sint.

Veiligheid

Het Sinthuis in wording.

Het Sinthuis in wording. © RR

“Veiligheid is ook voor de Sint en zijn Pieten prioriteit”, benadrukt Zsofi Horvath. “Zowel het Pietenparcours als de ontmoeting met de Sint kunnen in alle veiligheid gebeuren, met de nodige afstand. De hulppietjes krijgen speciale Pietenhandschoenen en een leuke Pietenmuts om het parcours af te leggen. Zo houden we het voor iedereen leuk en gezond.”

“Vorig jaar moesten de bezoekjes nog voor de officiële opening van het Sinthuis geannuleerd worden omwille van corona. We kijken er dit jaar dan ook enorm naar uit om al die kindjes toch te mogen verwelkomen. En zij ongetwijfeld ook. De meeste kindjes hebben de Sint vorig jaar immers niet eens gezien.”

Wie de Sint en zijn nieuwe stekje wil ontmoeten, kan nu reeds een plekje reserveren via de website van Wijnegem Shop Eat Enjoy. De Sint neemt zijn intrek in zijn huis op dinsdag 2 november om 15u en blijft op post tot met 4 december. ( jaa)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio