Move to Sport-voorzitter Paul Van Asch is in de wolken met de 22.000 euro die Steven Boets (links) en Guy Bleyen bij mekaar wisten te halen. 

Move to Sport-voorzitter Paul Van Asch is in de wolken met de 22.000 euro die Steven Boets (links) en Guy Bleyen bij mekaar wisten te halen. © rr

Klimmers halen 22.000 euro op voor Move to Sport

Kontich, Mortsel, Borsbeek -

De Climbing4MS-expeditie die oud-Berchemicoon Guy Bleyen uit Mortsel en Steven Boets van Partner Safety uit Borsbeek ondernamen, heeft de Kontichse vzw Move to Sport een aardige duit opgeleverd.

In augustus bedwong het sportieve duo de Grossglockner, de hoogste berg in Oostenrijk om geld in te zamelen ten voordele van personen met MS. Samen met een online veiling van voetbal- en wielershirts van bekende sporters en teams bracht dit niet minder dan 22.000 euro op.

“Wat een ongelooflijk, fantastisch bedrag”, kan Move to Sport-voorzitter Paul van Asch zijn dank niet genoeg uiten. “Na een jaar van niets kunnen organiseren, is dit een geschenk uit de hemel om verder wetenschappelijk onderzoek te kunnen doen bij de projecten die we op poten zetten. Op 18 december nodigen we alvast iedereen ook graag uit voor een kerstmutsenwandeling. Ook de Walk for MS in Lier op 14 mei volgend jaar kan al in de agenda worden aangekruist.”

(bar)