Bij één winkelier werd snus aangetroffen. Een verboden middel in ons land 

Bij één winkelier werd snus aangetroffen. Een verboden middel in ons land ©  IMAGEGLOBE

Controle in 15 nachtwinkels: “Zelfs winkelier betrapt op verkoop van snus”

Heist-op-den-Berg, Berlaar, Nijlen -

De politie en verschillende inspectiediensten hebben het voorbije weekend een grote controleactie gehouden in nachtwinkels in Heist-op-den-Berg, Berlaar en Nijlen. Er werden tal van overtredingen vastgesteld. In één winkel werd zelfs snus verkocht, een verboden genotsmiddel.

De actie vond afgelopen vrijdagavond plaats en naast de politie namen ook de douane, RSZ, RVA en FOD Volksgezondheid deel. “Er werd onder meer gecontroleerd of de juiste vergunningen voorhanden waren en of de voorschriften rond brandveiligheid en hygiëne werden nageleefd. Daarnaast werd er uiteraard ook gecontroleerd of er geen inbreuken waren op de sociale, economische en fiscale wetgeving”, licht Jana De Roover van de lokale politie Heist toe.

Er werden zes winkels op het grondgebied van politiezone Berlaar-Nijlen en negen in Heist-op-den-Berg gecontroleerd. De actie kwam er nadat er eerder al preventief en sensibiliserend werd opgetreden door de politie. Toch werden er bij de actie van vrijdag tal van inbreuken vastgesteld. “Gaande van inbreuken op de neutrale sigarettenverpakkingen tot zwartwerk”, zegt De Roover.

Ook opvallend: in minstens één winkel werd snus verkocht. Een in ons land verboden genotsmiddel. Het is een klein zakje met tabak dat onder bovenlip wordt gestoken.

De politie en inspectiediensten namen tijdens de actie ook allerlei spullen in beslag.  tdkMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio