Enkele juffen van Wonderwijzer toonden in februari nog hun solidariteit met de zorg. Nu moet de school dicht als gevolg van de vierde coronagolf 

Enkele juffen van Wonderwijzer toonden in februari nog hun solidariteit met de zorg. Nu moet de school dicht als gevolg van de vierde coronagolf © JAA

Wonderwijzer vervroegd in herfstvakantie: “Vrees voor volledige besmette school te groot”

Schilde -

Vrije basisschool Wonderwijzer gaat uit vrees voor nog meer coronabesmettingen vervroegd de herfstvakantie in. Dat heeft burgemeester Dirk Bauwens (N-VA) beslist na een crisisoverleg op school.

Jan Auman

Het crisisoverleg, waar ook de CLB-arts, eerstelijnszone Voorkempen, rampencoördinator en het schoolbestuur van Wonderwijzer aan deelnamen, kwam er na een corona-uitbraak in het wijkschooltje voor kleuters. Daar bleken eind vorig week plots heel wat kindjes en juffen besmet te zijn: zestien van de 48 kleuters om precies te zijn en zowat alle juffen en kinderverzorgsters.

Hierop besloot de directie de wijkschool sowieso dicht te houden tot de herfstvakantie. Zondag werden alle kinderen en personeelsleden van de wijkschool getest. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

LEES OOK: Vierde coronagolf slaat ook toe in Wonderwijzer: schooltje in Schilde minstens één dag gesloten

De hoofdschool van Wonderwijzer aan de Kerkelei

De hoofdschool van Wonderwijzer aan de Kerkelei © JAA

“Tijdens het weekend is dan gebleken dat ook in de hoofdschool aan de Kerkelei met 385 kinderen op de lagere school en 146 kleuters, vier personeelsleden positief zijn op corona. De test van slechts twee kleuterklassen leverde al een tiental positieve besmettingen op”, aldus Frank Jagers, leerkracht en woordvoerder van Wonderwijzer.

Hierop ging ook de hoofdschool van Wonderwijzer maandag preventief dicht. Aanvankelijk voor slechts één dag, maar de burgemeester heeft nu besloten dat die evenmin nog zal opengaan voor de herfstvakantie. “De vrees voor verdere besmettingen is te groot omdat broertjes en zusjes van de gezinnen vaak verspreid zitten over de twee scholen”, heet het.

Alle dertig juffen, meesters en kinderverzorgsters van Wonderwijzer ondergaan dinsdag een PCR-test en vrijdag opnieuw.

“We vinden dit bijzonder sneu voor onze kinderen en bekijken nu met het hele Wonderwijzer-team of we mogelijk thuisonderwijs kunnen aanbieden en hoe we dit dan zullen organiseren. Want de kinderen zijn hier vrijdag natuurlijk niet vertrokken met de gedachte dat ze zo lang niet meer zouden terugkeren”, aldus Frank Jagers, die zelf één van de zesde klassen voor zijn rekening neemt. (jaa )