Het Kerkplein in Heist-op-den-Berg tijdens een eerdere editie van Heist Loopt Warm.  

Het Kerkplein in Heist-op-den-Berg tijdens een eerdere editie van Heist Loopt Warm.  © Dirk Vertommen

Heist loopt weer warm na onderbreking door corona: “Handelaars betrekken bij sfeer”

Heist-op-den-Berg -

Na een jaar afwezigheid vindt op donderdag 16 december weer een editie van Heist Loopt Warm plaats. Deelnemers kunnen dan in Heist-centrum opnieuw een zelf gekozen aantal rondjes wandelen, joggen of lopen voor het goede doel. De opbrengsten gaan naar De Warmste Week en naar de bouw van nachtverblijf Nethedal.

Kristof Van Rompaey

Het parcours van Heist Loopt Warm is gelijkaardig aan de vorige edities, met een korte passage over de berg in Heist-centrum. De start en aankomst liggen aan de voet ervan. “Een passage door een feeëriek verlicht Sint-Lambertusinstituut is ook weer aan de orde”, deelt Gert Vercammen van organisator Actie Zorgenmens mee. “Als alles goed verloopt, hebben we zelfs een leuk extraatje in petto”

De organisatoren mikken op particuliere deelnemers, maar ook op bedrijven en verenigingen. “Voor het bedrijf en de vereniging met de meeste deelnemers zijn de titels van Warmste Bedrijf en Warmste Vereniging van Heist weggelegd”, zegt Vercammen. “Iedereen kiest zelf hoeveel ronden hij of zij aflegt. Eentje kost 6 euro. Voor twee betaal je 10 euro. Daarna betaal je 5 euro voor elke extra ronde. We hopen natuurlijk dat iedereen er minstens twee aflegt. Het parcours is 2,6 kilometer lang. Met een toertje heb je niet alles gezien. ”

Hulp welkom

Bedrijven en verenigingen kunnen een stukje parcours van minimaal vijftig meter huren om publiciteit te maken. “Ze kunnen op hun strook ook een leuke attractie plaatsen, verlichting aanbrengen en drankjes of hapjes aanbieden”, zegt Vercammen. “Aan de handelaars van de Bergstraat gaan we dit jaar vragen om de lichten aan te houden en eventueel een standje op te zetten voor de winkel. We rekenen er ook nog steeds op dat de bewoners langs het parcours de tuin verlichten of iets creatiefs bedenken. Voor de voorbereiding op de dag zelf lanceren we een heel warme oproep naar vrijwilligers of verenigingen die ons willen helpen.”

Actie Zorgenmens is een fondsenwerving van Rotary Heist-op-den-Berg. De opbrengsten van hun benefietevenementen gaan naar goede doelen. “Een belangrijk deel gaat ditmaal naar het De Warmste Week-fonds, gezien we Heist Loopt Warm onder impuls van Studio Brussel organiseren. Het overige deel gaat naar de bouw van het nachtverblijf Nethedal in Heist-op-den-Berg. Vermoedelijk over twee jaar zullen er twaalf bewoners met een mentale beperking terechtkunnen.”

www.heistlooptwarm.be, inschrijvingen@heistlooptenzingt.be


MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio