Ook de veeprijskamp hoort bij de jaarmarkt. 

Ook de veeprijskamp hoort bij de jaarmarkt. © Walt Bosmans

Willebroek Jaarmarkt: tussen kunst, koeien en kermis

Willebroek -

Na een jaar onderbreking kon Willebroek weer aanknopen met de traditie: de laatste maandag van oktober is het jaarmarkt in de kanaalgemeente. Je kon er kuieren langs de vele kraampjes, een bezoekje brengen aan de veemarkt, de kermis of aan tentoonstellingen.

 

 © Ward Bosmans

In de lokettenzaal van het Oud Gemeentehuis kon je de tentoonstelling Verbondenheid bekijken. De werken werden gemaakt door mensen met dementie en kwamen tot stand tijdens het eerste Dementieatelier onder leiding van kunstenaar Paul Vanhee. De kleurrijke portretten worden vergezeld door poëzie. Willebroekse dichters Betty De Boeck, Jan Flour en Jürgen Nakielski gingen aan de slag rond het thema dementie.

Aan het infopunt van Willebroek bruist in de August Van Landeghemstraat konden inwoners hun stem laten horen over de vernieuwing van het centrum. ’s Avonds werd de Jaarmarkt traditioneel afgesloten met een groot vuurwerk boven het kanaal.  

Op de Facebookpagina van De Gazet van Willebroek (zie link onderaan), kan je dankzij de ‘Facebook live’ met onze reporter nog eens opnieuw langs de jaarmarkt wandelen. (wabo)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio