©  BELGA

Antwerp aanvaardt schorsing van een speeldag met uitstel voor Engels

Het Bondsparket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een straf van een week schorsing met uitstel en een geldboete van 500 euro gevorderd na de rechtstreekse uitsluiting van Antwerp-verdediger Björn Engels tegen Club Brugge. Antwerp aanvaardt de milde straf. Engels hoeft dus geen wedstrijd te missen voor Antwerp.

havg, belga

Björn Engels trok in minuut 82 aan de noodrem bij de doorgebroken Ignace Van der Brempt en wist meteen hoe laat het was. De centrale verdediger stapte zonder morren van het veld en kent nu dus de - milde - straf.

“Met die overtreding ontneemt Engels de aanvaller een duidelijke scoringskans in de 82ste minuut”, klinkt het in de bondsactie van bondsprocureur Ebe Verhaegen. “Maar de speler heeft een zeer beperkt disciplinair verleden. Enkel tijdens het seizoen 2013-2014 werd er een boete van 300 euro opgelegd wegens zijn houding tegenover de scheidsrechter.”

Vanwege dat gebrek aan antecedenten volstaat een voorwaardelijke straf, aldus het Bondsparket.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.