Het team van het nieuwe Eethuis Botan had het de voorbije dagen al meteen druk. “Zaterdag en zondag daagde er enorm veel volk op.”

Het team van het nieuwe Eethuis Botan had het de voorbije dagen al meteen druk. “Zaterdag en zondag daagde er enorm veel volk op.” © Foto Joren De Weerdt

Eethuis op Liersesteenweg neemt vliegende start: “Heistenaars zijn nieuwsgierig”

Heist-op-den-Berg -

Na enige vertraging opende Eethuis Botan afgelopen vrijdag de deuren aan de rotonde van de Lostraat en de Liersesteenweg (N10) in Heist-op-den-Berg. Je kunt er smullen van kebab, pizza of pasta, maar er staan ook Turkse specialiteiten en zelfs stoofvlees op het menu. “We zijn meer een restaurant dan een kebabzaak”, benadrukt zaakvoerder Arslan Rohat.

Kristof Van Rompaey

Arslan en zijn medewerkers hadden het de voorbije dagen al erg druk bij Eethuis Botan. “Tijdens de opening op vrijdag draaiden we normaal, maar zaterdag en zondag daagde er heel veel volk op”, zegt Arslan. “Op een bepaald moment zat het zelfs zo vol dat klanten niet meer konden zitten. Heel wat mensen sprongen binnen omdat ze toevallig passeerden. Heistenaars zijn dus best nieuwsgierige mensen”, voegt hij er met een knipoog aan toe.

Het pand werd ook langs buiten grondig opgefrist.

Het pand werd ook langs buiten grondig opgefrist. © Joren De Weerdt

De regio is voor de zaakvoerder niet onbekend. “Er passeren dagelijks duizenden auto‘s voorbij deze plek”, zegt hij. “De ligging en het feit dat je hier in de buurt geen zaak hebt met Turkse specialiteiten als köfte, adana of kuzu, brachten ons uiteindelijk naar hier. Toen we ons oog op het pand lieten vallen, stond het leeg, maar het stond niet te huur. We zijn dan in de buurt gaan rondvragen hoe we de eigenaar konden bereiken.”

Geen leveringen

De afgelopen drie maanden onderging het pand een grondige renovatie. Ook de buitenkant werd opgefrist. Aanvankelijk stond de opening eerder gepland, maar door een probleempje met een dampkap werd die noodgedwongen verschoven. “Zonder dampkap kan je natuurlijk geen restaurant openen, maar intussen is dat gelukkig verholpen. Het resultaat van onze werken mag absoluut gezien worden”, vindt de trotse zaakvoerder. “De reacties waren tot nu toe al heel positief.”

Eethuis Botan heeft normaal een vaste sluitingsdag op maandag, behalve deze week. Arslan doet uitzonderlijk open vanaf 16u en geeft 50% korting op broodjes en pizza. Je kunt zowel ter plaatse in de zaak eten als gerechten afhalen. “Leveren doen we niet”, zegt Arslan. “We vinden het van belang dat mensen ons meer als een type restaurant gaan zien.”

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio