Freinetschool De Vlindertuin in Lille mag drie schooljaren lang een Groene Vlag uithangen en zich Eco-School noemen. © RR

Groene Vlag wappert aan De Vlindertuin

Lille

Freinetschool De Vlindertuin in Lille is een van de vier scholen uit de provincie Antwerpen die een Groene Vlag mocht ontvangen. De school is voor de duurzame inspanningen bekroond als Eco-School.

Wereldwijd zijn al meer dan 56.000 Groene Vlaggen uitgereikt aan scholen uit zeventig landen. Vlaamse scholen die de Groene Vlag behalen, mogen zich gedurende drie schooljaren Eco-School noemen. Om deze titel te mogen dragen, moeten scholen voldoen aan zeven internationaal erkende criteria.

Het gaat om basis- en secundaire scholen die zich actief inzetten om duurzaamheid centraal te stellen in het hele schoolleven. “Ze inspireren en mobiliseren andere scholen om acties op te zetten en werken aan thema’s zoals het vergroenen van speelplaatsen, het verhogen van de biodiversiteit, klimaat en duurzame mobiliteit”, zegt Linda Van Meersche, een van de coördinatoren bij het departement Omgeving van de Vlaamse overheid. “Jaarlijks kunnen maximaal dertig scholen in Vlaanderen en Brussel aanspraak maken op de titel van Eco-School.”

De Vlindertuin in Lille beantwoordde aan de norm voor deze titel. “De school kan uitpakken met een warmtepomp, een groendak, zonnepanelen, een moestuin met regentonnen, insectenhotels, vlinderhuisjes, vogelkastjes, bloemenweides en zelfs een natuurreservaat in zakformaat”, luidt het. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners