©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

OPROEP. Heb jij onlangs zonnepanelen laten installeren?

Door de hoge elektriciteitsprijzen willen gezinnen weer investeren in zonnepanelen. De interesse was in het voorjaar volledig weggeëbd na de afschaffing van de terugdraaiende teller. Heb jij onlangs zonnepanelen laten plaatsen?

wvb

Installateurs van zonnepanelen krijgen sinds een paar weken weer kandidaten aan de lijn die zo snel mogelijk zonnepanelen op hun dak of in de tuin willen. Op die ­manier willen ze de hoge stroomprijzen ontlopen. Dat meldt Alex Polfliet van het energieadvies­kantoor Zero Emission Solutions.

Het ziet ernaar uit dat de hoge stroomprijzen voor een deel van de gezinnen zwaarder beginnen te ­wegen dan het debacle van de ­terugdraaiende teller van begin dit jaar.

Het ziet ernaar uit dat de hoge stroomprijzen voor een deel van de gezinnen zwaarder beginnen te ­wegen dan het debacle van de ­terugdraaiende teller van begin dit jaar. Polfliet vindt het wel nog wat pril om het al te hebben over een echt herstel van de investerings­bereidheid bij de gezinnen.

De verkoop van zonne-energiestallaties aan gezinnen is dit jaar volledig ingestort nadat een uitspraak van het Grondwettelijk Hof was ­geresulteerd in de afschaffing van de virtueel terugdraaiende teller voor zonnepanelenbezitters met een digitale meter. Gezinnen ­waren amper nog bereid om te investeren in zonnepanelen. Ze hadden de indruk dat met de afschaffing van de virtueel terugdraaiende teller het rendement van zo’n ­installatie volledig onderuit werd gehaald.

Heb jij onlangs zonnepanelen laten installeren?

Laat het weten via onderstaand formulier.