De rechtbank in Mechelen. 

De rechtbank in Mechelen. © Fred Debrock

Drugsverslaafde steelt medicijnen uit woonzorgcentrum

Rijmenam -

Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden voorwaardelijke celstraf gevorderd tegen een 25-jarige man uit Keerbergen. Hij stond onder meer terecht voor de diefstal van medicijnen in een woonzorgcentrum in Rijmenam (Bonheiden) en voor een (mislukte) straatroof.

Begin september was de Keerbergenaar binnengedrongen in het woonzorgcentrum Zonneweelde in Rijmenam (Bonheiden). Hij werd betrapt, maar bleek heel wat medicijnen te hebben gestolen. Daarnaast had hij ook geld gestolen uit de handtas van twee vrouwen.

Toen de politie de kerel fouilleerde bleek hij ook een vouwmes op zak te hebben. En heel snel kon de politie ook de link leggen met een straatroof, vlak voor de diefstal bij Zonneweelde. In de Lange Dreef werd geprobeerd om een 95-jarige vrouw van haar handtas te beroven. Het bejaarde slachtoffer kwam ten val, maar slaagde er wel in om haar handtas stevig vast te houden zodat de dief zonder buit moest wegvluchten.

Iets verderop werd de beklaagde ook opgemerkt toen hij in een tuinschuurtje en berghok ging rondneuzen, waar hij uiteindelijk niets heeft gestolen.

Zware drugsproblematiek

Advocaat Dieter Van Hemelryck vertelde over de zware drugsproblematiek van zijn cliënt. “Die is zo erg dat zijn ouders hun medicijnen en geld in een kluis opbergen. Uit schrik dat hun zoon er toch zou aankunnen. Deze jongeman heeft vooral hulp nodig en dan denk ik aan een residentiële opname in een afkickkliniek.”

Op 8 november is er uitspraak in de zaak. tdk

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio