Wzc De Bijster laat opnieuw bezoek toe, maar blijft voorzichtig.  

Wzc De Bijster laat opnieuw bezoek toe, maar blijft voorzichtig.  © RR

Woonzorgcentrum De Bijster heropent voorzichtig en gefaseerd

Essen -

De grote lockdown in wzc De Bijster is voorbij. Na een laatste test zijn er geen extra besmettingen meer bijgekomen. Wel zijn er drie bewoners ernstig ziek. Kamer- en wandelbezoek wordt opnieuw toegelaten.

Het gaat opnieuw de goede kant uit voor de bewoners van wzc De Bijster. De lockdown van de voorbije weken is gedeeltelijk opgeheven. “Twaalf bewoners van de 117 verblijven nog op de cohorte-afdeling en de cafetaria blijft voorlopig nog gesloten om niet te veel mensen samen te brengen op één plaats. Hopelijk kan die tegen vrijdag opnieuw open”, legt algemeen directeur Ida Verleyen van GZA Zorg & Wonen uit.

“We laten opnieuw bezoek mits mondmasker toe op de kamer en wandelbezoeken waarbij mensen elkaar in de openlucht kunnen ontmoeten.”

Op donderdag worden tachtig van de 117 bewoners voor een derde keer gevaccineerd. “Het gaat om mensen die niet besmet zijn geraakt de afgelopen periode. Voor de andere bewoners is de derde prik half november gepland.” Verleyen is voorzichtig optimistisch dat de uitbraak achter de rug is. “Daarom gaan we slechts gefaseerd opnieuw open.”

 (ella)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio