Het personeel van gemeenschapsinstelling De Kempen voerde maandag actie. 

Het personeel van gemeenschapsinstelling De Kempen voerde maandag actie. © Tommy Maes

Medewerkers gemeenschapsinstelling De Kempen voeren actie: “Steeds meer agressie tegenover opvoeders”

Mol -

Bij gemeenschapsinstelling De Kempen in Mol houdt het personeel maandag een werkonderbreking. Met de actie eisen de werknemers concrete en structurele maatregelen inzake extra personeel.

Maandag tussen 11u en 16u leggen de meeste personeelsleden van gemeenschapsinstelling voor bijzondere jeugdzorg De Kempen in Mol het werk neer. Voor de jongeren in zowel campus De Markt als in campus De Hutten is er dan een aangepast programma. Met de actie willen de ruim driehonderd medewerkers van de jeugdinstelling de personeelsproblematiek aankaarten.

“Het gaat om een probleem dat zich niet alleen in Mol voordoet, maar bij alle jeugdinstellingen in Vlaanderen”, zeggen vakbondsvertegenwoordigers Tijl Reusen (ACV Openbare Diensten), Theo Celen (ACOD) en Lieven Bertels (ACOD). “Al geruime tijd hebben de personeelsleden in de instellingen te maken met onrustige situaties door verschillende complexe dossiers. Zo is er bijvoorbeeld steeds meer agressief gedrag tegenover opvoeders. Het is misschien niet zo dat agressie dagelijkse kost is, maar het komt wel veel frequenter voor dan vroeger. Andere problemen zijn een slechte uitstroom van jongeren en de ondersteuning van niet-begeleide minderjaren die erbij is gekomen. Ook is het moeilijk om nieuw personeel te vinden, waardoor de druk voor het bestaande personeel ontzettend hoog is.”

Tijl Reusen (ACV Openbare Diensten), Theo Celen (ACOD) en Lieven Bertels (ACOD).

Tijl Reusen (ACV Openbare Diensten), Theo Celen (ACOD) en Lieven Bertels (ACOD). © Tommy Maes

“Op dit moment worden beginnende medewerkers bijna meteen voor de leeuwen geworpen, waarbij ze al heel snel te maken krijgen met agressie in een leefgroep. Medewerkers met meerdere dienstjaren op de teller dreigen op hun beurt uit te vallen omdat het hen op den duur te veel wordt”, vertelt Lieven Bertels.

Mobiel team

“Er is ook bijvoorbeeld nog altijd geen personeelsregeling om zieke collega’s te vervangen”, vult Tijl Reusen aan. “Als er nu iemand ziek uitvalt, dan wordt een medewerker opgeroepen die normaal aan zijn of haar rustperiode toe is na een zware periode van vijf of meer dagen achter de rug te hebben. Iedereen heeft er begrip voor dat zoiets uitzonderlijk kan gebeuren, maar nu is dat al te vaak een gewoonte geworden. Veel werknemers hebben zelfs schrik dat tijdens een rustdag hun telefoon plots afgaat met de mededeling dat ze moeten inspringen voor een collega die is ziek geworden. Veel ziekenhuizen en andere instellingen hebben al een soort vervangingspoule of een mobiel team, maar voor de jeugdinstellingen bestaat zo een systeem nog niet.”

Daarom hebben de medewerkers tijdens de actie van maandag een heel concrete eis: extra personeel. “Er moet gewoon extra personeel komen om weer rust in de leefgroepen te krijgen”, zeggen Reusen en Bertels. “Personeel dat ervoor kan zorgen dat er een betere begeleiding is voor nieuwe collega’s en dat de stress rond vervangingen ingeperkt wordt. In het verleden hebben zowel het kabinet van de minister van Welzijn als het agentschap Opgroeien tijdelijke maatregelen genomen die voor een korte tijd soelaas brengen, maar het gaat telkens om lapmiddelen. Wat we vragen, is een structurele oplossing.”

Versterking nodig

Deze week is er opnieuw overleg met Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). “Deze actie is een signaal van het personeel dat de noodzakelijke versterkingen er moeten komen”, vertellen Reusen en Bertels. “Vorige donderdag was er al een eerste overleg met de minister, maar toen werden er onvoldoende concrete maatregelen voorgesteld. Toen kregen we vanuit het personeel al te horen dat er een grote stakingsbereidheid is.”

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio