Basisschool Wonderwijzer blijft alvast maandag, maar mogelijk ook langer gesloten als gevolg van een corona-uitbraak in de kleuterafdelingen.  

Basisschool Wonderwijzer blijft alvast maandag, maar mogelijk ook langer gesloten als gevolg van een corona-uitbraak in de kleuterafdelingen.  © JAA

Vierde coronagolf slaat ook toe in Wonderwijzer: schooltje in Schilde minstens één dag gesloten

Schilde -

De grote vrije basisschool Wonderwijzer houdt de poorten al minstens vandaag gesloten. Dat gebeurt uit voorzorg en nadat vooral in de wijkschool een uitbraak van corona was vastgesteld. Deze namiddag is er crisisoverleg over verder te nemen maatregelen.

In de wijkschool aan de Kleinveldweg met alleen kleuters bleken eind vorige week plots heel wat kindjes en juffen besmet te zijn: zestien van de 48 kindjes om precies te zijn en zowat alle juffen en kinderverzorgsters.

Hierop besloot de directie in overleg met het schoolbestuur, CLB en eerstelijnszone Voorkempen om de wijkschool sowieso dicht te houden tot de herfstvakantie. Zondag werden alle kinderen en personeelsleden van de wijkschool getest. De resultaten daarvan zijn nog niet bekend.

Hoofdschool

“Tijdens het weekend is gebleken dat ook in de hoofdschool aan de Kerkelei met 385 kinderen op de lagere school en 146 kleuters, vier personeelsleden positief zijn op corona. De test van slechts twee kleuterklassen leverde al een tiental positieve besmettingen op.

“Niet onlogisch want de broertjes en zusjes van de gezinnen zitten vaak verspreid over de twee scholen”, aldus Frank Jagers, leerkracht en woordvoerder van Wonderwijzer. “Hierop is beslist om in afwachting van meer klaarheid over de situatie ook de hoofdschool alvast de volledige maandag dicht te houden.”

Deze namiddag is er op Wonderwijzer crisisoverleg gepland om mogelijke verdere stappen zoals een collectieve coronatest van de hele school of een langdurige sluiting te bespreken.

(jaa)