© Victoriano Moreno

Geen tramverkeer tussen Antwerpse linker- en rechteroever tijdens allerheiligenweekend

In het verlengde weekend van zaterdag 30 oktober, zondag 31 oktober en maandag 1 november zal er geen tramverkeer mogelijk zijn tussen Antwerpen en Linkeroever. De Lijn waarschuwt voor grote hinder.

Sinds maart van dit jaar is De Lijn bezig met het vernieuwen van de tramsporen en de haltes in de Blancefloerlaan. De sporen waren versleten, wat geregeld zorgde voor defecten op de tramverbinding. Door een veenlaag op zes meter diepte was de ondergrond erg onstabiel, wat vooral bij de grote Albatrostrams voor problemen zorgde.

Komend allerheiligenweekend staan er onder meer op de Blancefloerlaan ingrijpende spoorwerken gepland. Daardoor zullen tramlijnen 5, 9 en 15 drie dagen lang niet rijden tussen het Centraal Station en de eindhalte P+R Linkeroever, tramlijn 3 rijdt dan weer niet tussen het Centraal Station en eindhalte P+R Melsele. Concreet betekent dat dat er drie dagen lang geen tramverkeer mogelijk is tussen Antwerpen en Linkeroever.

De Lijn grijpt de tramonderbreking op Linkeroever ook aan om tegelijkertijd ook in de premetrotunnels enkele werken uit te voeren. Tijdens het weekend zullen premetrostations Meir, Groenplaats en Van Eeden daarom gesloten zijn. Premetrostation Opera zal gedeeltelijk afgesloten zijn. Ook alle bovengrondse haltes op Linkeroever en in Zwijndrecht worden niet bediend.

“We beseffen dat deze werken een grote impact zullen hebben op onze dienstverlening”, zegt woordvoerder Karen Van Der Sype van De Lijn. “Daarom vragen we alle reizigers om komend weekend zo veel mogelijk alternatieven te gebruiken, zoals de trein, de fiets, de Voetgangerstunnel, de Waterbus of de auto.” Wie geen alternatief heeft, kan bus 36 nemen. Volgens De Lijn kan deze bus echter geenszins de weggevallen tramlijnen compenseren. “Hou daar zeker rekening mee”, waarschuwt Van Der Sype.

De Lijn benadrukt wel dat het tramtraject op Linkeroever weldra een stuk comfortabeler zal aanvoelen. “Ook de doorstroming en de veiligheid gaan erop vooruit. Dat geldt ook voor de werken die in de premetrotunnels worden uitgevoerd”, klinkt het.

Wegenwerken

Ook in het Waasland wordt er gedurende de herfstvakantie hinder verwacht. Het Agentschap Wegen en Verkeer voert tussen 30 oktober tot en met 7 november wegenwerken uit op de N70 in Zwijndrecht. Daardoor zullen ook buslijnen 81, 82, 83, 84, 85 en 87 grote hinder ondervinden.

“De buslijnen 81 tot 85 zijn ingekort tot P+R Melsele. Van daaruit zijn er pendelbussen naar Linkeroever. Buslijn 87 wordt omgeleid, niet via het centrum van Zwijndrecht, en zal pendelen tussen P+R Melsele en Linkeroever”, verduidelijkt Van Der Sype. Door de werken zal tramlijn 3 tot en met 7 november ook beperkt zijn tot Linkeroever in plaats van tot P+R Melsele.

Omdat Infrabel tijdens de herfstvakantie een deel van de seininrichting in het Waasland vernieuwt, zal ook het treinverkeer tussen het Waasland en Antwerpen onderbroken zijn. Van zaterdag 30 oktober tot en met maandag 1 november is dat het geval tussen Sint-Niklaas en Zwijndrecht, van dinsdag 2 tot en met zondag 7 november rijden er geen treinen tussen Melsele en Zwijndrecht. De NMBS past de dienstverlening aan en zet vervangbussen in. Treinen tussen Gent en Antwerpen worden omgeleid.

 jtp

Voor alle informatie over de werken verwijst De Lijn door naar haar website www.delijn.be

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio