© Dirk Kerstens

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Mijn man heeft dertigduizend postzegels”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Suzanne Westers (86).

“Gisteren zijn we heel de dag niet buiten geweest. We hebben door corona al bijna twee jaar binnen gezeten, dat wordt een mens gewoon op de duur. Mijn man en ik amuseren ons goed thuis. Hij is altijd maar met zijn postzegels bezig. Hij heeft er onlangs nog vijfduizend bijgekregen dus hij is weer even zoet. Hij heeft een collectie van meer dan dertigduizend postzegels. Die steekt hij allemaal netjes op hun plaats in grote boeken. Elk zegeltje telt voor hem en hij kan van elke zegel zeggen of hij hem al heeft of nog niet. Dat doet hij al van zijn 14 jaar en hij is er nu net 91 geworden. Blijkt een perfecte coronahobby te zijn. Ik laat hem maar doen, ik ken er zelf niks van. Hij is braaf.”

“Ik hou me ondertussen bezig met puzzelen, ik maak liefst woordpuzzels. Zes sterren Doorloper. Zeven sterren koop ik niet meer, de vragen worden daar gesteld zonder klinkers, kun je het je voorstellen? Dat lukte me niet. Dus ik ben een ster gezakt. Als mijn man bezig is met zijn postzegels en ik aan het puzzelen ben, is het muisstil bij ons. Er mag zelfs geen muziek of televisie op de achtergrond staan. Ze geven toch niets meer op tv trouwens. Totale rust bij ons.” (rvre)

 

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio