Senioren leggen een kaartje. 

Senioren leggen een kaartje. © BELGA

Kaarten, dansen, turnen: Kontich zet voor eerste keer seniorenweek op poten

Kontich -

Het lokaal bestuur van Kontich sluit zich vanaf dit jaar aan bij de vele gemeenten en steden die reeds een gemeentelijke seniorenweek organiseren. Van 15 tot en met 19 november staan verschillende activiteiten gepland.

“Op maandag 15 november om 13u openen we met een primeur: het eerste Kontichs kaartkampioenschap voor senioren”, kondigt schepen van Senioren Luc Abrams (Open Vld) aan. “Op dinsdag 16 november vanaf 14u vindt in Het Halfdiep het Kontichs lijndansfestival plaats en staat tegelijk in de Magdalenazaal een zitdansnamiddag geprogrammeerd, gevolgd door een turnsessie op woensdag 17 november vanaf 14u.”

GOED-bus

Aan lokaal dienstencentrum De Wilg in de Witvrouwenveldstraat staat gedurende heel die week de ‘GOED-bus’ geparkeerd. Iedere dag wordt een ander thema belicht zoals continentiezorg, mobiliteit, zorghulpmiddelen en audiologie. Er is steeds een specialist aanwezig die kan luisteren en raad geven en je kan er ook producten bekijken en beoordelen. De senioren kunnen een bezoekje brengen aan de bus van 10 tot 16u.

Alle activiteiten zijn gratis, behalve deelname aan het kaartkampioenschap. Dat kost 4 euro, maar die krijg je bij de start terug in drankbonnen. De uiterste inschrijvingsdatum voor het kaartkampioenschap is 8 november. Voor de andere activiteiten is dat 12 november.

(bar)

www.kontich.be/seniorenweek