Frans De Schutter. 

Frans De Schutter. © evdw

Voorzitter en secretaris van de Stabroekse gansrijders nemen ontslag

Stabroek -

Tijdens een bewogen vergadering van de Koninklijke Ganzenrijders Stabroek nam voorzitter Frans De Schutter vroeger dan verwacht ontslag. Ook secretaris Gerrit Daems liet eerder al verstaan dat hij zijn functie neerlegt. De twee blijven wel lid van de vereniging.

Frans De Schutter stopt als voorzitter van de Koninklijke Ganzenrijders Stabroek. De vereniging die in 2024 haar honderdste verjaardag viert, is met De Schutter nog maar toe aan haar derde voorzitter. Die hoopte evenwel nog tot het eeuwfeest aan te blijven, maar zet nu vroeger dan gepland een stap opzij.

Dat komt door de strubbelingen die naar voren kwamen rond de beslissing om de gans te rijden in oktober in plaats van in de carnavalsperiode. Omdat de meeste beperkingen rond corona zijn afgeschaft, waren heel wat ruiters voorstander om toch te strijden voor een nieuwe koning. Omdat er geen consensus was, heeft het bestuur de knoop doorgehakt.

Frans De Schutter: “Ontslag nemen was een moeilijke beslissing, waar ik echter niet op terugkom. Onze vereniging telt veel jonge mensen. Het bestuur van de gans is veel ouder en ik begrijp dat dit soms wat wringt. Daarom aarzel ik niet om een stap opzij te zetten en de weg vrij te maken voor een jongere voorzitter, die vooral voor en tussen onze mensen leeft. In die zoektocht is het belangrijk dat bestuur en leden met elkaar blijven praten. Via goede dialoog geraken we hier uit.”

Neofiet Lars Jongenelen is de nieuwe koning.

Neofiet Lars Jongenelen is de nieuwe koning. © WF

Naar aanleiding van dezelfde discussie besliste secretaris Gerrit Daems eerder al om zijn mandaat ter beschikking te stellen. Gerrit Daems is al een kwarteeuw secretaris en wilde niet meerijden in oktober. Ook andere ruiters volgden zijn voorbeeld. De acht werden vervangen door kandidaten van de wachtlijst. Nieuwkomer Lars Jongenelen liet het niet aan zijn hart komen en kroonde zich al bij de eerste deelname tot nieuwe koning van de Stabroekse gans. Zowel gansrijders als toeschouwers genoten van deze uitzonderlijke editie. evdw

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio