Na de huldiging van Wout van Aert mogen De Romeo’s het podium op het plein inpalmen. 

Na de huldiging van Wout van Aert mogen De Romeo’s het podium op het plein inpalmen. © RR

Feestprogramma voor Herentals Eert Wout wordt een knaller

Herentals -

Het concrete programma ter ere van wielerkoning Wout van Aert geeft aan dat de initiatiefnemers er een volksfeest voor het hele gezin van willen maken. Blikvangers zijn Camille, De Romeo’s en Wout zelf.

De Grote Markt van Herentals kleurt op zondag 31 oktober tricolere tijdens het grote feest van Herentals Eert Wout. Daarmee willen het stadsbestuur, de Grote Prijs Rik Van Looy, Herentals Fietst Feest en de supportersvereniging uit Lille de wielerheld gepast in de bloemen zetten voor zijn palmares van de voorbije twee jaar. Het wordt een gratis evenement vol animatie en optredens, maar er zijn slechts 4.500 bezoekers toegelaten en zij moeten een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen.

 

 ©  RR

Het programma start om 15.30u met een kinderdisco voor de kleintjes. Om 16.45u betreedt #Likeme-ster Camille het podium op het marktplein. Het hoogtepunt van de dag volgt om 18u met de huldiging van Wout van Aert zelf. Alsof de ambiance er op dat moment nog niet voldoende in zit, vermaakt Sam Gooris vanaf 18.45u de aanwezigen met zijn liedjes en humor. Nog meer sfeer is gegarandeerd met het concert van De Romeo’s vanaf 19.30u, waarna een grote volksfuif op het plein moet losbarsten.

Daarvoor hebben de initiatiefnemers bijzonder schoon volk opgetrommeld. De lokale après-ski-specialist Eric ‘DJ Mr. E’ Verwimp trapt het feestje op gang en sluit het ook af. Tussendoor mikken achtereenvolgens DJ Wout (Van Dessel, bekend van onder meer Sylver) en Ronny Retro, alias Nick Kraft uit Morkhoven (Herentals) genadeloos op de dansbenen. “Kom op tijd, want vol is vol”, luidt de boodschap van de organisatoren. (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio