©  ISOPIX

Zwaarbewolkt met mogelijk stevige buien

De nieuwe week start zwaarbewolkt, behalve in het uiterste zuidoosten, waar er eerst nog opklaringen kunnen zijn met plaatselijke mistbanken. Vanaf het westen verwacht het KMI tijdelijk perioden van lokale regen.

Bron: Belga

In de namiddag zouden er nog enkele lokale buien kunnen vallen, maar het blijft toch vaak droog met ook een paar plaatselijke opklaringen. Over het westen vallen er in de loop van de namiddag meer buien, die hier en daar vrij stevig kunnen zijn. De maxima liggen tussen 10 graden in de Hoge Ardennen, 13 graden in het centrum en 15 graden in het westen. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidwest.

‘s Avonds vallen er vooral over het westen en het noordwesten nog buien, die vrij intens kunnen zijn. Elders is het minder nat. De nacht brengt eerst nog enkele plaatselijke buien, maar stilaan wordt het op de meeste plaatsen droog met zelfs brede opklaringen over de noordwestelijke landshelft. De minima liggen tussen 6 en 11 graden.

Dinsdag zou het overwegend droog blijven met slechts enkele lokale buitjes. ‘s Ochtends zijn er lokaal brede opklaringen. In de loop van de dag wordt het overal wisselend tot meestal zwaarbewolkt. Het kwik haalt maxima tot 14 of 15 graden in Vlaanderen.