© BELGA

Lichte hersenschudding voor Verstraete, Antwerp scoort én incasseert op corner

Pijnlijk moment voor Birger Verstraete, vlak voor rust. Alsof de 1-1 van Vanaken nog niet erg genoeg was, liep hij in die fase een lichte hersenschudding op. De middenvelder kreeg een knietje van De Ketelaere tegen zijn hoofd nadat die de bal had voorgebracht.

Verstraete, die een tijdlang bleef liggen, kreeg verzorging maar moest na rust in de kleedkamer blijven. Afwachten hoe hij de komende dagen, richting bekermatch tegen Westerlo, herstelt. Met Nainggolan en Haroun, die donderdag overigens papa werd van een dochtertje Jayla, waren twee concurrenten ook nog niet speelklaar geraakt. Ook Fischer ontbrak, na een spierblessure opgelopen in Istanboel.

In vier dagen tijd twee cornergoals voor én tegen

Antwerp kwam voor na een corner, afgedwongen door Benson, getrapt door Verstraete, binnengekopt door Engels. Maar Antwerp slikte ook de gelijkmaker na een corner, weggegeven door Vines en afgestraft door Vanaken. Opvallend, want op Fenerbahçe was het ook van dat: een goal op hoekschop gemaakt (door Gerkens) én tegen gekregen (nadat Bataille de bal onder lichte druk over de achterlijn had getrapt). De Great Old moet proberen om het aantal toegestane corners te beperken, want niemand in de eerste klasse staat er meer toe. Het zijn er 101, waaruit drie goals vielen. Zelf dwong het er in de competitie 66 af en scoorde het zo tweemaal.