©  VTM NIEUWS

Birgit Van Mol over de ziekte van haar man: “We zitten met de dood op onze schoot”

Een openhartige Birgit Van Mol (53) op radiozender Joe dit weekend. Het VTM-nieuwsanker vertelde er over de ziekte van haar man René. Die kreeg in 2015 de diagnose van longkanker en had maar een waterkans om te overleven.

“Vijf procent overlevingskans”, aldus Van Mol. “Hij heeft geluk gehad. Ik heb sindsdien nog een aantal keer gehoord dat het bijna afgelopen was. Ik wil aan iedereen die in een soortgelijke positie zit zeggen: probeer ervoor te blijven gaan.”

Van Mol en de 67-jarige René kennen elkaar ruim dertig jaar. Sinds zijn ziekte is de dood heel bespreekbaar. “We zitten met de dood op onze schoot. Soms komt die dichtbij, laatst nog in de grote vakantie (Van Mols man vecht ook tegen een ongeneeslijke auto-immuunziekte, red.). We leven altijd in een soort van lockdown light. Er zijn slechte periodes waarin ik vrijaf moet nemen om er te zijn, maar ook periodes waarin iets mogelijk is. Dan gaat René op karakter mee naar een verjaardagsfeest, ondanks de pijn. Hij is voorbeeld van hoe je met lijden kan omgaan.”

(dvg)