Verschillende politieploegen, een ambulance en een mug komen ter plaatse na de steekpartij. 

Verschillende politieploegen, een ambulance en een mug komen ter plaatse na de steekpartij. ©  rr

Perrons in station Nekkerspoel afgesloten na steekpartij, verdachte op de vlucht

Mechelen -

Een 28-jarige man is zondagavond neergestoken na tumult dat was begonnen op een trein die halt hield in station Nekkerspoel in Mechelen. De verdachte is op de vlucht, maar de politie kon hem identificeren. Het onveiligheidsgevoel in de buurt van Mechelen-Nekkerspoel was door de oppositie net op de politieke agenda gezet, want het is niet het eerste incident.

Sven Van Haezendonck

Twee perrons in Mechelen-Nekkerspoel werden zondagavond afgesloten na een steekpartij. Een 28-jarige man uit Zaventem raakte daarbij gewond en werd voor verzorging overgebracht naar het AZ Sint-Maarten. Hij zou niet in levensgevaar verkeren.

LEES OOK: Daders steekpartij nog niet gevat, burgemeester reageert op commotie

De politie was omstreeks 18.45u opgeroepen voor tumult op een trein. Dat zette zich voort op het perron. “Of het slachtoffer de verwondingen opliep in de trein of op het perron, is op dit moment nog niet duidelijk. Dat is voorwerp van het onderzoek dat de collega’s van de spoorwegpolitie met onze hulp voeren”, reageert Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek.

Bijstand van mug

Verschillende interventieploegen waren snel ter plaatse. “Onze mensen hebben meteen ook de medische hulpdiensten verwittigd”, zegt eerste hoofdinspecteur Van de Sande. Hulpverleners van de ambulance dienden het slachtoffer met bijstand van een mug de eerste zorgen toe.

Volgens de eerste informatie zouden het slachtoffer en de verdachte elkaar kennen, maar dat is niet bevestigd. De politie heeft alleszins al een verdachte kunnen identificeren, maar die werd voorlopig nog niet gevat.

Gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA) was zondagavond toevallig getuige van de tussenkomst van de politie. “De buurtbewoners worden dit soort incidenten in en rond het station echt wel grondig beu. Het etiket van de Bronx van Mechelen komt steeds dichterbij. Ik ben benieuwd hoe snel de meerderheid met een verklaring komt”, vertelt hij.

LEES OOK: “Buurt rond station Nekkerspoel de Bronx van Mechelen noemen? Daar erger ik me aan”

Niet de eerste keer geweld

De steekpartij van zondag is niet het eerste gewelddadig incident waarbij station in Nekkerspoel in beeld komt. Afgelopen week veroordeelde de correctionele rechtbank drie jonge Mechelaars nog tot een voorwaardelijke straf van 37 maanden voor hun aandeel in een brutale straatroof in het station. Ze maakten op een extreem gewelddadige manier twee jongeren tot hun weerloze slachtoffers.

Thijs Verbeurgt (Vooruit) heeft het onveiligheidsgevoel op de agenda geplaatst van de gemeenteraad die maandagavond plaatsvindt. Het gemeenteraadslid woont zelf aan het station. “De buurtbewoners zijn de incidenten en overlast van de voorbije maanden echt kotsbeu. De symboolmaatregelen van de stad en de NMBS uit het verleden hebben duidelijk niet gewerkt. Het is tijd voor concrete acties die de buurt echt veiliger maken, meer sociale en politionele controle, bijvoorbeeld”, legt Verbeurgt uit.

LEES OOK: Jongeren gemolesteerd en beroofd in station Nekkerspoel: trio krijgt voorwaardelijke straf

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio