Het nieuwe Panhard-team met zaakvoerder Tom Claes (tweede van links) en partner Pascale, chef-kok Bert en dienster Talischa. 

Het nieuwe Panhard-team met zaakvoerder Tom Claes (tweede van links) en partner Pascale, chef-kok Bert en dienster Talischa. © Nattida-Jayne Kanyachalao

Bistro Panhard heropent met nieuwe uitbater

Kontich -

De liefhebbers van een stevig stuk vlees in Kontich en omstreken wrijven zich in de handen. Bistro Panhard heropent dinsdag de deuren met een nieuwe uitbater. Tom Claes is geen onbekende in de lokale horeca. Hij runt ook wijn- en loungebar Gosto in Kontich en café Brueghel in Mortsel en baatte eerder in Kontich negen jaar restaurant Kokenete uit.

Toen vorig uitbater Jorgo Kattenburg vorige maand aankondigde zijn verhaal van Panhard in de Molenstraat na negen jaar stop te zetten, werd met verstomming gereageerd. Vooral de liefhebbers van een lekker stuk vlees waren er het hart van in. De bistro staat bekend om zijn uitgebreide keuze aan steaks.

Met een aantal nieuwe horecaprojecten die hij de afgelopen maanden opstartte, waaronder Den Houtoven in Kontich, Café Café in Aartselaar, café ’t Pleintje in Niel, studentencafé De Planeet in Mechelen en nog enkele projecten die op stapel staan, was de combinatie voor de uitbater, die zelf achter het fornuis stond, niet langer haalbaar. Hij besloot volop te gaan voor de nieuwe uitdagingen die op zijn pad liggen.

Tom Claes was er als de kippen bij om Panhard snel een doorstart te laten maken. Bij hem was het na negen jaar Kokenete altijd blijven kriebelen opnieuw een eetgelegenheid te runnen.

“We hebben de keuken vernieuwd, het interieur hier en daar een lik verf gegeven en wat nieuwe lampen gehangen, maar het concept blijft hetzelfde”, vertelt de nieuwe zaakvoerder. “De vleesliefhebber gaat hier nog altijd terecht kunnen voor een uitmuntend stuk vlees waar Panhard voor gekend is. Op de kaart staan negentien steaks van vijf verschillende rundersoorten en ook paardenfilet, van dezelfde leveranciers als voordien.”

“Aangevuld met enkele nieuwe gerechten zoals een videe royal met Mechelse koekoek en kalfszwezeriken en wisselende suggesties. Ook komen er nog extra vegetarische alternatieven bij en uiteraard ook enkele signatuurgerechten van de chef-kok.”

Daarvoor heeft de zaakvoerder zijn vertrouwde chef-kok van Kokenete Bert Huysmans opnieuw aan boord gehaald. In de zaal blijft het vertrouwde Panhard-gezicht Talischa mee de dienst uitmaken.

Zondag open

Wat er nog wel veranderd, is dat Panhard voortaan ook op zondag geopend is. “Bovendien openen we op woensdag, donderdag en vrijdag van 12 tot 14u voor een ‘lunchmeating’. Een van onze aanraders is de ‘chef’s plate meat sharing’ vanaf vier personen met allerlei soorten vlees.”

’s Avonds is de keuken geopend van 17.30 tot 21.30u, op maandag blijven de deuren gesloten

Bart Roggeman

www.panhardkontich.be