Voorzitter Michel Grootjans van Domein de Renesse overhandigt de cheque aan Ivette Bens, omringd door enkele kunstenaars van het Kunstenaarsweekend en leden van vzw Domein de Renesse. 

Voorzitter Michel Grootjans van Domein de Renesse overhandigt de cheque aan Ivette Bens, omringd door enkele kunstenaars van het Kunstenaarsweekend en leden van vzw Domein de Renesse. ©  kma

Kunstenaars en Domein de Renesse tonen hun hart voor kinderen met kanker

Malle -

Het Kunstenaarsweekend in Domein de Renesse in Oostmalle moest driemaal uitgesteld worden door corona, maar het leverde nu toch een mooie som op voor het Kinderkankerfonds. Volgend weekend staat er een taxatieweekend op het programma in het kasteel voor wie wil weten hoeveel oma’s broche of dat schilderijtje op zolder nu eigenlijk wel waard is.

Kristin Matthyssen

Op zaterdag 30 oktober tussen 10 en 16u organiseert Domein de Renesse in samenwerking met kunsthandel Art Dumay uit het Nederlandse Nuenen een taxatiedag voor kunst en curiosa in het kasteel. Bezoekers mogen maximum drie te taxeren objecten meebrengen, zodat iedereen aan de beurt kan komen. Inkomprijs bedraagt 5 euro, leden van Domein de Renesse vzw betalen 4 euro. Het domein ligt op de Lierselei 30 in Oostmalle.

Dit jaar ondersteunde Domein de Renesse vzw met het voorbije Kunstenaarsweekend de werking van het Kinderkankerfonds. Deze vzw geeft financiële en psychologische steun aan kinderen met kanker en hun gezinnen.

Domein de Renesse vzw engageerde zich om de helft van de opbrengst van zaterdag aan het Kinderkankerfonds te schenken. De vzw stelde bovendien het kasteel gratis ter beschikking.

Ivette Bens, die dit jaar het evenement samen met Stefaan Schoenmaekers – ondervoorzitter van Domein de Renesse – organiseerde, nam de cheque van 500 euro in ontvangst. “Maar er werden ook werken verkocht ten voordele van het Kinderkankerfonds en sommige kunstenaars deden zelf nog een schenking, zoals Marc Aerts en Marinus van Nistelrooy”, vertelt Ivette. “Wij hopen alles samen rond de 7.000 euro te landen.”

Dankzij Artpoeztiek kwamen uiteenlopende kunstvormen aan bod, van tekenen over beeldhouwen, maar ook muziek, poëzie en zang. Zo zong Iris Crynen terwijl iemand anders een gedicht opdroeg.

Waarom de keuze voor het Kinderkankerfonds? “Mijn man is zelf met kanker geconfronteerd geweest”, legt Ivette Bens uit. “Toen we in 2016 het eerste Kunstenaarsweekend organiseerden hier in het kasteel, was het neefje van een deelnemende kunstenaar net gestorven aan een hersentumor. We weten dus heel goed dat het geld nuttig besteed zal worden.”

Voor de vijver van Domein de Renesse, waar het heerlijk toeven is in de herfst. 

Voor de vijver van Domein de Renesse, waar het heerlijk toeven is in de herfst. ©  kma

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio