De lagere school van de gemeentelijke basisschool De Singel blijft tot na de herfstvakantie gesloten. De kleuters kunnen wel naar school. 

De lagere school van de gemeentelijke basisschool De Singel blijft tot na de herfstvakantie gesloten. De kleuters kunnen wel naar school. © Bart Van den Langenbergh

Lagere school De Singel gaat dicht door corona-uitbraak

Beerse

De lagere school van basisschool De Singel in Beerse sluit vanaf maandag de deuren tot na de herfstvakantie door een corona-uitbraak.

De gemeente riep dit weekend de crisiscel bijeen nadat meerdere coronabesmettingen bij leerlingen van basisschool De Singel in de Schoolstraat aan het licht waren gekomen. Het lokaal bestuur besliste om de lagere school vanaf maandag tot na de herfstvakantie te sluiten.

“De school contacteerde intussen de ouders. De leerlingen zullen afstandsonderwijs krijgen. De kleuterschool blijft wel open”, schetst burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be) van Beerse. “Het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) bezorgt codes voor de afname van een PCR-test aan de leerlingen die een hoogrisicocontact hadden. Als je kind geen code ontvangt, hoef je zelf geen stappen te ondernemen.”

De gemeente vraagt de ouders om alert te blijven en mogelijke symptomen in de gaten te houden. Het bestuur raadt aan om buitenschoolse activiteiten zoals voetbal en tennis te vermijden. “De voor- en naschoolse kinderopvang van De Singel blijft voorlopig gesloten, ook voor de kleuters. We willen alle bewoners vragen om alert te blijven. Het virus circuleert nog steeds”, luidt het bij de gemeente Beerse. “Draag ook zo veel mogelijk je mondmasker om jezelf te beschermen.” (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio