©  AP

Aster Vranckx en andere Wolfsburg-Belgen krijgen nieuwe coach: Van Bommel ontslagen

Mark van Bommel is niet langer de trainer van Vfl Wolfsburg. De 44-jarige trainer van Dodi Lukebakio, Koen Casteels, Aster Vranckx en Sebastiaan Bornauw is ontslagen na een reeks van slechte resultaten.

De Nederlander reageert op de website van Wolfsburg ontstemd op het verliezen van zijn baan. “Ik ben verrast en teleurgesteld over de beslissing omdat ik ervan overtuigd ben dat we samen weer op de weg naar succes zouden zijn gekomen. Ik hoop dat het team het tij snel kan keren.”

Van Bommel begon uitstekend aan het seizoen, Na vier duels stond hij met Wolfsburg zelfs even bovenaan in de Duitse competitie. Maar de afgelopen weken ging het bergafwaarts en volgden de slechte resultaten elkaar op.

Voordat de competitie begon, kreeg Van Bommel al te maken met enorme tegenslag. Door zijn toedoen werd de club uit de DFB Pokal gegooid. De formatie van Van Bommel won na verlenging met de hakken over de sloot van SC Preußen Münster (3-1), maar werd uit het Duitse bekertoernooi gehaald omdat er een wissel te veel was gebruikt door Van Bommel.

Het is het tweede ontslag binnen twee jaar voor Van Bommel. In december 2019 moest hij ook bij PSV het veld ruimen.