©  BELGA

Kyan Vaesen en Erdon Daci loodsen autoritaire leider Westerlo voorbij Virton

Westerlo blijft op titelkoers. Met een doelpunt van Kyan Vaesen voor de rust en één van Erdon Daci er na nam de autoritaire leider afstand van Virton. Met dezelfde score als in de heenwedstrijd pakte Westerlo zijn vierde overwinning op een rij.

Bart D’haene

Mabea stak als eerste zijn neus aan het venster. Zijn schot in de derde minuut ging hoog over het bezoekende doel. In dezelfde minuut claimde De Cuyper een strafschop. Maar scheidsrechter Simon Bourdeaud’Hui oordeelde dat de linkerflankspeler te gemakkelijk neer gaat. Een schot van Touré zoefde naast. In de tiende minuut was de thuisploeg tot drie keer dichtbij een doelpunt. Een poging van Daci werd afgeblokt, Sadik pakte de rebound van Bernat en Vaesen trapte de bal over. Vier minuten later was het wel raak. De paal hield Van Eenoo van een doelpunt, maar de goed gevolgde Vaesen trapte Westerlo dit keer wel op voorsprong. De Kemphanen drukten door. Sadik duwde een schot van Van den Keybus in hoekschop. Perdichizzi besloot in de draai voorlangs en een deviatie van Daci ging over. Westerlo loste het gaspedaal niet. Vaesen kopte over en ook een kans van Bernat miste precisie.

Onmiddellijk na de rust werd een doelpunt van Anne - terecht - voor buitenspel afgekeurd. Karamoko besloot van dichtbij voorlangs. Jordanov werd in de zone van de waarheid aangetikt. De scheidsrechter zag er geen fout in. Na een mooie actie liet Daci de kans op een verdubbeling van de score liggen. Een poging van Bernat met links belandde naast het doel van Sadik. In de 66ste minuut maakte Daci zijn eerdere misser goed. Jordanov verstuurde een voorzet vanop rechts naar de tweede paal. De Cuyper kopte terug en Daci knalde Westerlo op een 2-0-voorsprong. Jensen hield Anne met een ultieme reflex van de aansluitingstreffer en ook Anne kon niet scoren. Van den Keybus trapte de laatste kans over.

 

 ©  BELGA

WESTERLO: Jensen, Jordanov (89’ Seydoux), Seigers, Perdichizzi, Mabea, Bernat (76’ Noviello), Van Den Keybus, Van Eenoo, De Cuyper, Daci (79’ Foster), Vaesen (79’ Gouré)

VIRTON: Sadin, Rizzo, Doué, Droehnle, Ghazoini (58’ Hamzaoui), Kryeziu, Allach, Karamoko (58’ Sula), Touré (79’ Bukusu), Aabbou (79’ Guillaume), Anne

DOELPUNTEN: 14’ Vaesen 1-0, 66’ Daci 2-0

GELE KAARTEN: 45’ Aabbou, 58’ Vaesen, 62’ Allach, 90’ Doué

MEER OVER VOETBAL

MEER OVER KVC Westerlo