Brand in restaurant Lux op het Eilandje volledig geblust: geen gewonden

Antwerpen -

Door een brand in restaurant Lux was er heel wat rookontwikkeling op het Eilandje. Op het moment dat het vuur uitbrak was niemand in het pand aanwezig. Rond 20 uur was de brand volledig geblust. De brandweer blijft nog enkele uren aanwezig om na te blussen en te ventileren.

Rond half zes werd de Antwerpse brandweer opgeroepen voor een brand ter hoogte van de Tavernierkaai. Vermoedelijk is het vuur ontstaan restaurant Lux in de Adriaan Brouwerstraat. Het restaurant was al een tijdje gesloten wegens ingrijpende verbouwingswerken. Boven het restaurant zijn nog verdiepingen met appartementen.

“Het gaat om een uitslaande brand die twee gebouwen betrof”, zegt Jasmien O, woordvoerster van Brandweer Zone Antwerpen. “De brand is nu helemaal geblust. We blijven nog enkele uren aanwezig om na te blussen, te ventileren en verdere metingen uit te voeren.”

De Tavernierkaai en de Rijnkaai blijven nog afgesloten tot 21 uur zodat de brandweer veilig kan werken.

 

 © BFM

Geen gewonden

Op het moment dat de brand uitbrak was gelukkig niemand in het pand aanwezig. Uit voorzorg werd toch een ambulance aangestuurd. Over de oorzaak van de brand is voorlopig nog niets bekend.

Door de hevige rookontwikkeling werd het MAS tijdelijk ontruimd. “De rook is zo goed als verdwenen. Aan bewoners in de buurt vragen we om hun woning grondig te ventileren”, aldus O.

 

 ©  BFM

 

 ©  Lars Dupart

 

 ©  BFM

 

 © BFM

 nelo

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio