Voor Vlaams Belang is een bouwstop dringend nodig. 

Voor Vlaams Belang is een bouwstop dringend nodig. © rr

Vlaams Belang betoogt tegen ‘ongebreidelde appartementisering’

Lier -

Militanten van Vlaams Belang voerden zondag actie tegen “de wildgroei van appartementen op de laatste stukjes groen binnen de Ring in Lier onder de noemer verdichting”.

Chris Van Rompaey

Zowel op de groene ruimte tussen de huizen van de Lispersteenweg, Aldi en de Kleine Nete, alsook op de Beyerse Velden plaatste Vlaams Belang spandoeken met de tekst ‘Stop betonnering van onze laatste stukjes groen’. Deze week verdeelt de partij ook duizend pamfletten bij de buurtbewoners.

“Door het getalm van de bestuursmeerderheid zijn de laatste groene open plekken binnen de Ring verdwenen voordat er een nieuwe beleidsvisie en een nieuw beleidskader is. Als we elke open plek binnen de Ring gaan verdichten met hoge bouwprojecten, zijn we niet goed bezig. Als de coronaperiode ons één ding geleerd heeft, dan is het wel dat er in een stedelijke omgeving nood is aan, en een groot draagvlak is voor, groene ruimtes of oases om het wonen in de stad leefbaar te houden. Deze gebieden staan bovendien bekend om hun waterproblematiek”, zegt gemeenteraadslid Walter Marien.

Geen nieuw beleidsplan

“Begin december 2020 is de bouwstop aangekondigd, maar dit is nog altijd een lege doos. Gemeenten blijven gewoon verkavelen, want hun inkomsten hangen ervan af: meer gebouwen betekent meer geld in de stadskas, zo ook in onze stad. De Lierse bestuursmeerderheid heeft nog steeds geen nieuw beleidsplan voor een streng ruimtelijk beleid en heeft ook nagelaten om bestaande instrumenten aan te wenden om een selectieve bouwstop of -pauze, voor bijvoorbeeld verkavelingsprojecten of meergezinswoningen in te voeren.”MEER OVER Lier

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio