Anna Dupon en Xandry van den Besselaar maakten hun voorstelling in Bornem. 

Anna Dupon en Xandry van den Besselaar maakten hun voorstelling in Bornem. © Guy Delforge

Tweemanscollectief VETO brengt live podcast in ter Dilft

Bornem -

Begin november staat tweemanscollectief VETO op de planken van Ter Dilft. Ze brengen er de eerste voorstelling van hun programma project Donald dat ze deze zomer in Bornem maakten.

Guy Delforge

Afgelopen zomer stelde cultuurcentrum Ter Dilft haar infrastructuur ter beschikking aan Tweemanscollectief VETO, de Antwerpse winnaars van Eigen Kweek. Anna Dupon en Xandry van den Besselaar werkten toen twee weken lang vanuit zaal Kloosterheide aan hun nieuwe voorstelling project Donald. Vrijdag 5 november komen ze terug naar Bornem en staan ze met de afgewerkte voorstelling op de planken in Ter Dilft.

Eigen Kweek is een traject voor jonge podiumkunstenaars en aspirant zakelijk leiders. Winnaars krijgen de unieke kans om hun eerste eigen productie te realiseren met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en budget.

Voor project Donald vonden Anna Dupon en Xandry van den Besselaar inspiratie bij Donald Crowhurst, een Engelse zakenman die in 1968 deelnam aan de eerste solo-zeilwedstrijd rond de wereld, de Sunday Times Golden Globe Race. Na 243 dagen, bijna aan de finish, geeft de man op en laat hij zich afdrijven in de Atlantische oceaan. Zijn schip wordt later onbemand teruggevonden. Uit zijn logboek bleek dat de hij waanzinnig werd van het eenzame bestaan op de oceaan.

“Ik ben zelf zeiler en had de documentaire Deep Water over de man gezien”, zegt Dupon. “Ik was zo enthousiast dat ook Xandry naar de documentaire keek.” De twee raken in de ban van het verhaal, zien de call voor Eigen Kweek en gaan ervoor. “We doen binnen Project Donald wat wij graag doen: mensen interviewen en diepgaande gesprekken voeren. De voorstelling bestaat uit twee lijnen. De eerste lijn is het verhaal van Donald gecombineerd met verhalen van mensen die tijdens de lockdown geïsoleerd raakten. De tweede lijn is een live voorstelling, bijna een live podcast op de scene.”

Die live podcast is op 5 november om 20 uur te zien en te horen in de schouwburg van Ter Dilft.

www.terdilft.be

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio