Veel volk op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Sint-Katelijne-Waver. 

Veel volk op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Sint-Katelijne-Waver. © Ward Bosmans

Katelijne klinkt op nieuw jaar: “Laat ons ervan profiteren, misschien is er in januari wéér geen nieuwjaarsfeest”

Sint-Katelijne-Waver -

Belofte maakt schuld en dus organiseerde de gemeente Sint-Katelijne-Waver zondagmiddag voor haar inwoners de nieuwjaarsreceptie die eerder dit jaar door corona werd afgelast. Onder een mooie najaarszon werden de aanwezigen getrakteerd op gratis cava, soep en frietjes en werd er al afgeteld naar de volgende nieuwjaarsreceptie op 9 januari 2022.

Ward Bosmans
Schepen Eric Janssens en Bjorn Cloots.

Schepen Eric Janssens en Bjorn Cloots. © Ward Bosmans

“We hadden het onze inwoners beloofd”, zegt schepen van Feestelijkheden Eric Janssens (CD&V). “Bovendien is het mooier weer dan in januari. We moeten weliswaar nog altijd rekening houden met corona. Daarom dient iedereen die hier aanwezig is eerst een Covid Safe Ticket te tonen. Ik zie toch allemaal blije gezichten.”

Bjorn Cloots vindt het raar om in oktober nog te klinken op het nieuwe jaar. “Anderzijds zijn het natuurlijk bijzondere tijden. Het weer is goed, laat ons ervan profiteren. Als we de huidige cijfers bekijken, bestaat de kans dat er in januari weer geen feest is.”

Julienne Hectors en haar familie.

Julienne Hectors en haar familie. © Ward Bosmans

Voor Julienne Hectors (94) is het, ondanks haar leeftijd, de eerste keer dat ze naar een nieuwjaarsreceptie komt. “Ik woon hier al sinds 1958. Ik moest altijd voor mijn zieke man zorgen. Ik vind de sfeer erg goed en ik zie hier veel mensen die ik al lang niet meer gezien heb.”

Veilig

Nadia Peeters drinkt samen met haar buurvrouwen een glaasje cava. “We zijn heel blij dat dit initiatief er is. Het is fijn om iedereen nog eens te zien. Het is bovendien helemaal veilig want we zijn gecontroleerd aan de ingang.”

Nadia Peeters (rechts) en haar buurvrouwen.

Nadia Peeters (rechts) en haar buurvrouwen. © Ward Bosmans

Richard Claes is met de hele familie afgezakt naar de receptie. “Het is hier erg gezellig. We krijgen gratis drank en je komt mensen tegen die je lange tijd niet meer gezien hebt. Straks gaan we nog een wandeling maken. Over twee maanden zijn we hier terug voor de volgende nieuwjaarsreceptie.”

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio