©  AP

Franse tandem Mahut-Martin wint dubbelspel op European Open in Antwerpen: “Nog nooit zo’n finale meegemaakt”

Bron: BELGA

De Franse tandem Nicolas Mahut (ATP 5) en Fabrice Martin (ATP 34) heeft zondag het dubbelspel gewonnen op de European Open in Antwerpen (hard/508.600 euro).

In de finale haalden ze het in minder dan een uur met 6-0 en 6-1 van de Nederlanders Wesley Koolhof (ATP 18) en Jean-Julien Rojer (ATP 37). 

Voor Mahut en Martin is het de eerste dubbeltitel ooit. Op de erelijst van de European Open zijn ze de opvolgers van de Australiërs John Peers en Michael Venus. Mahut stond al op het palmares, na een eerdere zege in 2018 aan de zijde van Edouard-Roger Vasselin.

“Nog nooit zo’n finale meegemaakt”

Nicolas Mahut, die zijn 34e titel in het circuit won, gaf toe dat hij nog nooit zo’n finale in zijn carrière heeft meegemaakt. “Ik heb nog nooit iets gewonnen op deze manier”, vertelt de 39-jarige Fransman na zijn 6-0, 6-1 overwinning in minder dan een uur op de Nederlanders Wesley Koolhof (ATP 18) en Jean-Julien Rojer (ATP 37).

“We begonnen de wedstrijd erg goed, in tegenstelling tot hen. Er waren een paar betwiste games aan het begin van de tweede set, maar we waren elke keer net wat beter”, aldus de Fransman, die in 2018 al won in Antwerpen. “Het is een toernooi waar ik van hou. Ik probeer altijd mee te doen als ik de kans krijg. Ik denk dat ik in 2022 terugkom.”

Fabrice Martin, die vier weken geleden vader werd, genoot van zijn tijd in Antwerpen aan de zijde van Mahut. “We hadden een ongelooflijke week, op en naast het veld. Ik ben blij dat Nico (Mahut) me vroeg om samen te spelen, hij is altijd een groot voorbeeld voor me geweest. We hadden eindelijk de kans om samen te spelen. We kennen elkaar goed, dat maakt alles wat makkelijker.”

Mahut sprak zich ook uit over de terugkeer van Xavier Malisse die met zijn partner Lloyd Harris in de halve finale werd uitgeschakeld. “Het is niet verwonderlijk gezien de kwaliteiten die hij had en de speler die hij was. De mensen houden ervan hem te zien spelen. Ik denk eerlijk gezegd dat als Malisse zich erop toelegt, hij makkelijk de top 50 van het dubbelspel kan bereiken.”

 ©  AP

 ©  AP

Vastgoed

Jobs in de regio