Burgemeester Maarten De Veuster en schepen van Sport Paul De Swaef warmden op voor de eerste officiële wedstrijd door samen met TC Schoten-voorzitter Johnny Wibo het lintje te knippen van de nieuwe padelkooi.

Burgemeester Maarten De Veuster en schepen van Sport Paul De Swaef warmden op voor de eerste officiële wedstrijd door samen met TC Schoten-voorzitter Johnny Wibo het lintje te knippen van de nieuwe padelkooi. © JAA

Burgemeester speelt padelkooi KTC Schoten in gemeentepark in

Schoten -

Ondanks een stilaan zorgwekkende historiek van blessures, stond burgemeester Maarten De Veuster (N-VA) erop om de nieuwste padelkooi op het grondgebied van zijn gemeente zelf in te spelen. Met deze jongste aanwinsten van KTC Schoten in het park staat de teller nu op twaalf.

De Veuster, in een vorig leven spits bij de lokale voetbalcub Simikos, speelde de galawedstrijd aan de zijde van KTC Schoten-voorzitter Johnny Wibo. Het duo nam het op tegen een andere gemengd team bestaande uit sportschepen Paul De Swaef (N-VA) en KTC Schoten-bestuurslid Wim Van den Keybus. De burgemeester klaagde achteraf over wat pijn aan de knie, maar nieuwe blessures zijn voorlopig niet vastgesteld.

Burgemeester Maarten De Veuster had zijn sporttenue nog eens aangetrokken. Zijn optreden bleef zonder lichamelijk leed, met uitzondering van een wat pijnlijke knie.

Burgemeester Maarten De Veuster had zijn sporttenue nog eens aangetrokken. Zijn optreden bleef zonder lichamelijk leed, met uitzondering van een wat pijnlijke knie. © JAA

De sfeer was ondanks het slechte weer opperbest, want voor KTC Schoten is de padelkooi, die ook in de winter perfect bespeelbaar is, een echte aanwinst, waar de eerstkomende maanden ook niet-leden gebruik van zullen kunnen maken. Reserveren verloopt via Tennis Vlaanderen.

KTC Schoten investeerde 90.000 euro in de bouw van de padelkooi, waarvoor een oud oefenveldje van buur- en voetbalclub SK Schoten werd gesaneerd. De prominente aanwezigheid van de gemeentelijke delegatie was dan ook te verklaren door de aanzienlijke steun die de club gekregen heeft: een derde van de kostprijs.

KTC Schoten bestaat intussen zestig jaar en telt 680 leden. Die hebben er trouwens ook een extra tennisveld bijgekregen. Wat padel betreft: Schoten telt nu twaalf terreinen. De meeste daarvan liggen op de gronden van de tennisclubs Gym in Schotenhof en Peerdsbos, op de grens met Brasschaat.

Schepen Paul De Swaef, ook bevoegd voor Ruimtelijke Ordening, kondigde eerder een vergunningenstop aan voor nog bijkomende padelterreinen. Clubs die alsnog ambities koesteren in die richting, lijken dus achter het net te gaan vissen. (jaa )

Voetballen en tennissen kon al in het park. Padel spelen nu ook, zelfs in de gietende regen.

Voetballen en tennissen kon al in het park. Padel spelen nu ook, zelfs in de gietende regen. © JAA

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio