Royal Herakles ziet geen toekomst meer aan de Hockeyweg. 

Royal Herakles ziet geen toekomst meer aan de Hockeyweg. © Herakles

Lierse hockeyclub Herakles werkt aan verhuizing naar Boechout

Boechout, Lier -

Hockeyclub Herakles uit Lier wil op termijn naar Boechout verhuizen. Het heeft zijn oog laten vallen op een locatie langs de Borsbeeksesteenweg naast de park & ride Capenberg waar tram 15 terug naar Antwerpen draait.

Filip Spoelders

De slechte bereikbaarheid en het ontbreken van uitbreidingsmogelijkheden aan de Hockeyweg doet Royal Herakles Hockey Club al langer nadenken over een verhuis. “De bal ging een paar jaar geleden aan het rollen toen de provincie duidelijk een negatief antwoord gaf op onze vraag om uit te breiden op onze huidige site. De provincie wil de Hockeyweg trouwens verder uitbouwen als fietsostrade en daar is het verkeer rond onze club niet ideaal voor”, geeft voorzitter Eric Maertens van Herakles aan.

Door de groeiende populariteit van het hockey en van de club moet er een oplossing worden gezocht, en die ligt in Boechout. “We hebben al grond aangekocht naast het domein van Capenberg Oxaco Center. Ondertussen is ook de mogelijkheid ontstaan om aan de overzijde van Capenberg naast de keerlus van de tram onze accommodatie uit te bouwen. Dat zou een ideale ligging zijn, naast een stopplaats van tram en bus. De meeste van onze leden wonen trouwens in Boechout.”

Voorstel genegen

Het gemeentebestuur van Boechout kent de wensen van Herakles en is ze genegen. “Door Herakles weg te halen uit de Hockeyweg, wordt de Vinkenstraat van sluipverkeer ontlast. Met de nabijheid van het openbaar vervoer aan de Borsbeeksesteenweg bieden we de leden verschillende mogelijkheden aan om zonder de wagen naar de club te komen. Want ook de fietsostrade en ons station liggen niet zo ver. Binnenkort komen er aan de keerlus ook nog eens deelfietsen”, ziet sport- en mobiliteitsschepen Rudi Goyvaerts (PRO Boechout-Vremde).

De zone langs de Borsbeeksesteenweg is nu nog woonuitbreidingsgebied.

De zone langs de Borsbeeksesteenweg is nu nog woonuitbreidingsgebied. © RR

Toch pleit hij voor voorzichtigheid. “De gewenste locatie staat nu ingekleurd als woonuitbreidingsgebied. In onze plannota 2030 met prioriteiten, die opgemaakt is met inspraak van de burgers, staat dat we Capenberg Oxaco Center verder willen ontwikkelen als een sport- en recreatiezone. Daarom willen we een globale visie met een RUP opmaken voor de hele zone, langs beide zijden van de Borsbeeksesteenweg. Daar kan Herakles als partner mogelijk deel van uit maken.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio