De autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout loopt vooral langs bestaande wegen, zoals in de Spoorwegstraat in Tielen. 

De autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout loopt vooral langs bestaande wegen, zoals in de Spoorwegstraat in Tielen. © Bart Van den Langenbergh

Infomarkten lichten inwoners in over autoluwe fietsroute

Herentals, Lille, Kasterlee, Turnhout -

De inwoners van Herentals, Lille, Kasterlee en Turnhout zijn vanaf woensdag 27 oktober welkom op drie infomarkten over de nieuwe autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout.

De provincie Antwerpen investeert in totaal 2 miljoen euro in de realisatie van de autoluwe fietsroute tussen Herentals en Turnhout. Dit is een alternatief traject voor een fietsostrade tussen de twee Kempense steden omdat het kruisen van een natuurgebied en het militair domein in Tielen voor de provincie geen optie is. De realisatie van dit autoluw traject van Herentals via Poederlee (Lille) en Tielen (Kasterlee) naar Turnhout kan in de loop van 2022 starten.

De autoluwe fietsroute gebruikt vooral bestaande wegen die met enkele aanpassingen fietsvriendelijker worden gemaakt. Zo wil de provincie van bepaalde wegen fietsstraten maken en ook enkele kruispunten vereenvoudigen.

De provincie en de besturen van de betrokken gemeenten nodigen de inwoners uit op infomarkten over de nieuw fietsroute. De bezoekers krijgen daar heel wat extra informatie en kunnen zelf vragen stellen hierover.

De infomarkt voor de inwoners van Herentals en Lille vindt plaats op woensdag 27 oktober in zaal ’t Hof op de Grote Markt in Herentals. In Turnhout is er een infomarkt op maandag 15 november in de terraszaal van het cultuurhuis De Warande. Het OC in de Kasteeldreef in Tielen is de locatie voor de derde infomarkt op woensdag 24 november. Bezoekers zijn telkens welkom tussen 18u en 20u. (bvdl)

Een beeld van het aangepast kruispunt aan Heerle in Poederlee. 

Een beeld van het aangepast kruispunt aan Heerle in Poederlee. © RR

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio