De ploeg van  verzamelde voor de eerste keer. 

De ploeg van verzamelde voor de eerste keer. © Guy Delforge

‘Passie 2020’ trekt zich weer op gang: nog op zoek naar Maria Magdalena en kleine Jezus

Mariekerke -

In april 2022 kan eindelijk het volledig vernieuwde passiespel worden opgevoerd in het openluchttheater dat wordt opgetrokken aan de Schelde in Mariekerke (Bornem). Corona verhinderde de oorspronkelijk opvoeringen in april en later september 2020. Het spel blijft wel Passie 2.0 2.0 heten.

Guy Delforge

“We zijn weer op onze stek van twee jaar geleden”, zei Raf Joos, die een pak medewerkers verwelkomde in het bedrijf in de Hemelrijken in Sint-Amands (Puurs-Sint-Amands) waar binnenkort de repetities beginnen. “Binnenkort start hier de opbouw van ons decor. We kunnen hier repeteren tot aan onze voorstellingen, al trekken we natuurlijk al een paar weken eerder naar de kaai in Mariekerke om daar voort te repeteren. We plannen voorstellingen in de drie weekends vanaf 1 april 2022. In principe kunnen we dan negen voorstellingen organiseren. We zien binnenkort hoe het vlot met de verkoop van tickets en beslissen dan hoeveel voorstellingen we best inplannen.”

De ploeg van verzamelde voor de eerste keer. Lore Joos vertelde al wat meer over de repetities.

De ploeg van verzamelde voor de eerste keer. Lore Joos vertelde al wat meer over de repetities. © Guy Delforge

Voor Passie 2.0 2.0 schreef Frank Van Mossevelde een compleet nieuw passiespel: De zoon van een timmerman. Door de pandemie werden de geplande voorstellingen van april 2020 eerst nog verhuisd naar september 2020, maar uiteindelijk ook toen afgelast.

“We hadden het geluk dat we onze zwaarste kosten nog niet hadden gemaakt”, zegt Raf Joos. “De opbouw van de tribune, klank en licht aan de kaai zijn heel duur en net dat geld hebben we niet uitgegeven. Natuurlijk hadden we wel al geld gegeven aan promotie en regisseurs. We zijn dus heel blij dat we nu opnieuw kunnen opstarten.”

Acteurs gezocht

De mensen van het passiespel zoeken wel nog wat acteertalent. Lisa Joos, die als Maria Magdalena een van de hoofdrollen zou spelen, kan die rol om persoonlijke redenen niet opnemen. De ploeg van het passiespel zoekt dus een vrouw tussen 18 en 30 jaar die van acteren houdt.

Een beeld van de eerste repetities in 2020. Arnout Van Weyenberg (midden) speelt ook deze keer Jezus en Geert De Ridders blijft Satan. Lisa Joos moet om persoonlijke redenen forfait geven als Maria Magdalena. 

Een beeld van de eerste repetities in 2020. Arnout Van Weyenberg (midden) speelt ook deze keer Jezus en Geert De Ridders blijft Satan. Lisa Joos moet om persoonlijke redenen forfait geven als Maria Magdalena. © Guy Delforge

De rol van Pilatus zou normaal gespeeld worden door Frank Van Mossevelde die ook de nieuwe tekst schreef, maar hij kan deze keer ook niet op de planken staan. En dan is er nog de rol van de kleine Jezus die normaal door Leon Van Kerckhove zou worden gespeeld, maar die is ondertussen al een beetje te groot. Voor deze rol wordt gezocht naar een jongen tussen 8 en 12 jaar die graag acteert.

Kandidaten kunnen zich best snel melden. “Volgende week zijn er al de eerste audities”, zegt Lore Joos. “Naast mensen voor deze rollen zijn ook figuranten nog steeds welkom. De repetities voor de hoofdrollen beginnen op 10 november. Een maand later beginnen de acteurs met een sprekende rol te repeteren en na Nieuwjaar beginnen dan de repetities voor de figuranten.”

Wie zich wil melden voor een van de rollen, kan mailen naar info@passie2020.eu
.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio