© JAA

Politie verkoopt preventietips tussen marktkramers

Schoten -

In het kader van de campagne Besafe@home vatte een team van de lokale politie Schoten met haar commandowagen plaats tussen de fruitventers en andere marktkramers.

BeSafe@home is een initiatief van de federale overheid. De campagne, die de actie ‘1dagniet’ vervangt, spitst zich niet enkel toe op inbraakpreventie. Ze richt zich op verschillende fenomenen van eigendomscriminaliteit waarmee burgers worden geconfronteerd: inbraak, diefstal met list, gauwdiefstal, fietsdiefstal, diefstal uit auto’s, cybercriminaliteit, diefstal van gegevens op smartphones.


 

 © JAA

Tijdens de voorbije preventieweek had de politie al tips tegen eigendomscriminaliteit gedeeld op op haar sociale media. Op de markt konden de bezoekers bij de commandowagen terecht voor advies over inbraakpreventie of meteen een afspraak vastleggen voor een bezoek door een diefstalpreventieadviseur. Heel wat marktklanten maakten van de gelegenheid gebruik om hun fiets te laten graveren. De dienst integrale veiligheid van de gemeente strooide maakte reclame voor haar buurtinformatienetwerken en BE Alert. (jaa )

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio