Taka taka-kampioenschap in cc BLOC 2030. 

Taka taka-kampioenschap in cc BLOC 2030. © Victoriano Moreno

Taka taka-kampioenschap in BLOC 2030: spektakel aan de sjotterkas

Luchtbal -

Cultureel ontmoetingscentrum BLOC 2030 werd zaterdag opnieuw omgetoverd tot een voetbaltempel voor het jaarlijkse kampioenschap taka taka tafelvoetbal. Acht ploegen, bestaande uit tieners, ouders en senioren, stonden er aan de ‘sjotterkas’. Met als inzet de titel van ‘Kampioen van de Luchtbal’.

In BLOC 2030 heerste zaterdag een onvervalste stadionsfeer. Ze hadden dan ook aan alle details gedacht zoals nationale vlaggen, een groot scherm, een scheidsrechter die kwistig gele en rode kaarten uitdeelde en zelfs een VAR.

Sjotterkasveteraan Antonio Machio Romero.

Sjotterkasveteraan Antonio Machio Romero. © Victoriano Moreno

Bak bier

In de finale nam FC Merksem het op tegen RFC Dynamite, de ploeg van Dave Segers en Antonio Machio Romero. Deze laatste is een veteraan die al aan alle drie de edities van het kampioenschap deelnam en de eerste keer zelfs won. “Ik speel al bijna mijn hele leven tafelvoetbal. Mijn ouders hadden vroeger een café in de Kronenburgstraat op het Zuid en daar heb ik het geleerd, staande op een bak bier. Zo klein was ik toen nog.” Antonio (68) is een ‘voorspeler’: “Mijn tactiek? Goede reflexen hebben en heel erg snel zijn. Dat is het geheim.”

Dave Segers en Antonio Machio Romero van RFC Dynamite in actie.

Dave Segers en Antonio Machio Romero van RFC Dynamite in actie. © Victoriano Moreno

Toch bleek FC Merksem dit jaar een maatje te groot en ging met de beker naar huis. “Dat ligt volgens mij aan het reglement. Normaal gezien is een wedstrijd een best of three, maar hier mocht de finale maximaal een half uur duren en we stonden helaas te ver achter… Als er volgens de klassieke regels zou zijn gespeeld, hadden we waarschijnlijk toch nog een kansje gehad. Maar enfin, de winnaars woonden vroeger op Luchtbal, dus de trofee is toch een beetje ‘thuis’ gebleven”, lacht hij. “En een tweede plaats is toch ook schoon he?”

Volgend jaar doet Antonio zeker opnieuw mee met het kampioenschap. “En ondertussen ga ik zo vaak mogelijk oefenen in café Canada, mijn stamkroeg. Want ik wil natuurlijk winnen. Al draait het aan de sjotterkas toch in de eerste plaats rond gezelligheid en vriendschap. Ik blijf spelen zolang ik het nog kan.” (mibl)

De winnaars van het derde taka taka-kampioenschap FC Merksem (rechts).

De winnaars van het derde taka taka-kampioenschap FC Merksem (rechts). © Victoriano Moreno

 

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio