Dominique Tibax met haar magazine. 

Dominique Tibax met haar magazine. © Jan Brys

Oudste winkelcentrum van land bruist als weleer

Brasschaat -

Patio Donk in Brasschaat, het oudste winkelcentrum van het land, draait opnieuw op volle toeren. Alle panden zijn op één na ingenomen. Breiwinkel Do’s Store pakt uit met een lifestylemagazine en kapperszaak Hair Sensation viert haar 15-jarig bestaan.

Het magazine Do’s Dolce Vita bundelt 25 zelfontworpen brei- en haakpatronen. “Maar we wilden er nog veel meer dingen insteken, zoals recepten, kleding, tuinadvies en zo meer”, zegt Dominique Tibax van Do’s Store, die na een jarenlange carrière in de luchtvaart in 2013 haar wolwinkel startte.

“We hebben de fotoshoots voor het magazine op lokale plekken gedaan, zoals het Kasteel van Brasschaat en de restaurants L’Antipasto en het Kiekebos. Het was een hele klus, maar ik ben blij met het resultaat. Gezelligheid staat centraal in onze zaak en die vergroten we door workshops te organiseren”, voegt Dominique er nog aan toe.

Even verder bevindt zich kapsalon Hair Sensation van Marleen Hendrickx. Zij begon haar zaak vijftien jaar geleden op de Kapelsesteenweg, maar besloot vijf jaar later naar Patio Donk te verhuizen.

Marleen Hendrickx in haar kapsalon Hair Sensation.

Marleen Hendrickx in haar kapsalon Hair Sensation. © Jan Brys

“Ik heb me die verhuis nooit beklaagd. We zijn hier bijna allemaal eigenaar en dat maakt dat je over een grotere vrijheid beschikt om dingen te organiseren. In andere winkelcentra huur je van één grote eigenaar. Alle panden zijn ingevuld, op één na, bakker Van Hunsel is ermee gestopt. Maar er lopen al onderhandelingen om ook dat achttiende en laatste pand nog in te vullen. Eigenlijk vormen wij een grote familie. Onze klanten komen uit Brasschaat, Kapellen, Stabroek en Ekeren, maar ook van verder.

Het winkelcentrum Patio Donk werd opgericht in 1972 en viert volgend jaar haar 50-jarig bestaan. Er bevindt zich ook een Carrefour Express die in de nabije toekomst aan verbouwingswerken begint. jbr

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio